Момичешки тайни

2018: Ретроградните Венера и Марс и връзките

Рубрика за любители астролози на Astrobooth

2018: Ретроградните Венера и Марс и връзките

Astrobooth е приложение за партньорски хороскопи, уникално със своя задълбочен и аналитичен астрологически подход. Представяме ви рубриката на Йосифа Архангелова от Astrobooth за любители астролози, която отговаря на нашите най-съкровени въпроси за връзките ни и взаимоотношенията с близките ни хора.

През 2018 г. не само има три периода на ретрограден Меркурий, но и още два – на Венера и на Марс. А както знаем, Венера отговаря за качествата, които смятаме за ценни, за еротичната любов, за това, което мъжът харесва у жената, и за това как жената изявява своята женственост. Тези сфери в нашия живот ще подлежат на ревизия, на връщане към стари модели, хора, случки от живота ни и тяхното преживяване отново – за да се разделим вече напълно с тях.

Марс, от своя страна, отговаря за това как се изправяме пред света, как се борим, за нашата сила, активност, енергия, за секса и творческата сила и енергия. И тук ще изпитаме забавяне, отслабване, намаляване, връщане назад, конфликти и лесна раздразнителност, детско упорство и несъгласие с обективни неща. Марс символизира мъжката сила и мъжествеността, като в женския хороскоп показва какви мъже харесва жената, а в мъжкия – как се изявява мъжът при общуването си с жените.

Ретроградни движения на планетите през 2018 г.:

Меркурий: от 23 март до 14 април – в Овен; от 26 юли до 18 август – в Лъв; от 17 ноември до 6 декември – в Стрелец и Скорпион;

Венера: от 6 октомври до 16 ноември – в Скорпион и Везни;

Марс: от 27 юни до 27 август – в Рак и Лъв.

При ретроградна Венера можем да очакваме голямо напрежение в двойките, изневери, раздели. Също така проблеми от материално естество, трудности с парите. Излизане на изневерите наяве. Този период не е хубав за сключване на брак, за начало на връзка или за започване на съдружие. (Старт на бизнес с изящни предмети, бижута, произведения на изкуството, интериор, козметика, както и пластични операции са неподходящи.) Но пък възобновяването на стари връзки и партньорства най-вероятно ще се появи тъкмо в този период като тема за нас. И ще приключи с приключването на периода.

При ретрограден Марс не ни е лесно с избухливостта, страстните връзки, секса; браковете са подложени на


изпитание. (Големите производства, машините, средствата за придвижване също дават дефекти, развалят се или спират.) [[more]] Затова, както и при ретрограден Меркурий, и при ретроградността на тези две планети е най-добре да правим ревизия, да преглеждаме тези области от живота и връзките си, за които планетите отговарят. Така или иначе ще ни се наложи.

Освен всичко друго ще има и три периода на ретрограден Меркурий, като единият ще се припокрие с ретроградния Марс. Това ще добави лошата и объркана комуникация, лъжите, неяснотите и повторенията към раздразнителността и нетърпението на Марс. Тогава много скарвания и лошо проведени разговори ще бъдат причини за раздяла, обиди, напускания и разводи. Думите ще летят бързо, ще бъдат остри и невъздържаността ще властва в отношенията. Хората няма да искат да погледнат с очите на другия. Който започне пръв, ще загуби. Търпението, толерантността и емпатията ще са най-дефицитни в отношенията ни.

През 2018 г. има още планети, които ще са ретроградни. От тях най-голямо значение ще има ретроградният Сатурн, който ще постави области от нашия живот на изпитание и ще ни накара да направим промяна. За различните хора тези области ще са различни, но по-важното е, че променяйки нас самите, ретроградният Сатурн ще промени и връзките ни. Винаги с доза отрезвяване. Накрая ще ни даде „подаръците на реализма“ и резултатите от труда, който сме положили в тези области.

За детайлни лични прогнози за връзките и взаимоотношенията си , свали Astrobooth приложението  от App Store или Google Play или влез на www.astrobooth.com