Несесер

21 идеи за педикюр и 3 лесни трика за нежни и красиви ходила

За да изглежда който и да е педикюр естетично, е необходимо първо да положим грижи за ходилата си.

Стотици идеи за декорация на маникюра сме споделяли с вас досега. Днешната селекция обаче е посветена на педикюра, защото кога, ако не през лятото да обърнем внимание на краката си? И е ясно, че за да изглежда който и да е педикюр естетично, е необходимо първо да положим грижи за ходилата си.

Обувки

Като за начало, нека не мъчим системно краката си с неудобни и неподходящи обувки. И тук не става въпрос единствено за обувки на висок ток, които ни изморяват и ни причиняват мазоли. Нито пък само за любимите ни ниски сандали, които сякаш допринасят за загрубяването на кожата на ходилата ни през лятото.

Има много случаи, в които и чифт спортни обувки може да нанесе поражения. Например когато маратонките са прекалено тесни или прекалено широки. Или пък едни кецове, чиято подметка най-често е абсолютно равна, поради което центърът на тежестта на цялото тяло се измества и т.н. Бъдете внимателни при избора си на обувки, момичета.

Релакс

Замисляли ли сте се колко напрежение можете да отнемете от краката си само ако ги масажирате след дългия ден? Също можете да им подарявате и специални релаксиращи бани с любимото си етерично масло. Ще видите, че едни 30 минути на ден (дори само два-три пъти седмично) могат да свършат чудеса.

Според източната медицина по стъпалата ни са разположени хиляди нервни окончания, които, от своя страна, са свързани с различни органи в тялото ни. Разбира се, необходимо е сериозно знание за специализиран масаж, но това не трябва да ви отказва, защото и един обикновен масаж, направен в домашни условия, ще подобри кръвообращението на ходилата ви и ще премахне голяма част от натрупалото се напрежение. Добре е да използвате някакво масло, бадемово например.

Малка тайна

В момента на пазара можете да откриете един много интересен продукт. С негова помощ ефикасно елиминирате мазолите, отстранявате натрупаните мъртви клетки (една от причините за удебелена и загрубяла кожа) и овлажнявате и омекотявате кожата на ходилата си. И дори не става въпрос за крем, мляко или лосион!

Parasoftin са ексфолиращи чорапи, разработени с екстракти от кактус, круша, маракуя, лимон, грозде и ананас. Звучи интригуващо, нали? Допълнителните съставки са мед и алантоин, които действат успокояващо и възстановяващо, като осигуряват комфорт, мекота и тонус на кожата. 

Всичко, което трябва да направите, е да отделите един час, докато сте у дома. След еднократна процедура в рамките на месец ще се радвате на нежни и красиви ходила, като няколко дни след използването на чорапите започва процесът на ексфолиране и обновяване. Желаният ефект е видим след две седмици, а най-хубавото в цялата история е, че тези чорапи са изключително подходящи за всички нас с гъдел по краката, които за нищо на света не могат да издържат на процедура при педикюристката.

Продуктът може да бъде открит в аптеките.

С подкрепата на NaturProduct