33 Gastronauts

33 Gastronauts
СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

„33 гастронавти“ е на буквално 3 минути от вкъщи и мога единствено да съжалявам, че не се възползвам от този факт достатъчно често. Другото му предимство е, че има не само малка и кокетна градина, а и масички на тротоара. Заедно със съседното „Ателие“ и едно малко симпатично ресторантче за тапас и вино образуват приятно стъргало на особено подходящата за тази цел улица “Асен Златаров”. Но, разбира се, най-добрата причина да харесвам този ресторант е хубавата кухня.

Нея можем лесно да наречем наистина интересна, защото смесва неочаквани съставки по изненадващ начин. Личният авторски почерк личи във всички предложения на менюто – от салатите и предястията до основните и десертите. Нестандартния подход открихме в супата от земна ябълка, морков и джинджифил, сиренето със сусам, хумуса с авокадо и домашните сармички от лозов лист в компанията на свежи зеленчуци.В менюто присъстват и така популярните напоследък бургери, които ние уважихме подобаващо. В чийзбургера открихме една много симпатична беконена нотка, а иначе се очаровахме от цялостния вкус, начин на поднасяне и гарнитурата.

Очаквам с нетърпение по-топли дни, за да можем да се наслаждаваме на кухнята на “33 Gastronauts” на открито. Междувременно можем да гласуваме за 33 Gastronauts или за друг любим ресторант в конкурса на Бакхус "Ресторант на годината".

Момиче с много имена – ако Левена ви е трудно, можете да я наричате Лена или Вени. Тези, които не чуват добре, може един-два пъти да се разминат и с Невена. Празнува имен ден на Цветница не защото така е решила, а защото баба й е от шопския край, където на „невен“ казват „левен“. За най-лесно – тя е Невена с „л“, но в никакъв случай не Невел...