Момичешки тайни

5 изпитани навика за свеж и красив външен вид

В забързаното си ежедневие, което е неспирна поредица от отговорности и ангажименти, често не ни остава време да се погрижим за себе си.

5 изпитани навика за свеж и красив външен вид

В забързаното си ежедневие, което е неспирна поредица от отговорности и ангажименти, често не ни остава време да се погрижим за себе си. Умората и стресът се натрупват и съвсем естествено е да окажат влияние върху качеството ни на живот, върху начина, по който се чувстваме, и върху този, по който изглеждаме. Нещата са свързани – няма как да изглеждаме здрави, свежи и красиви, ако не се чувстваме така и ако не полагаме необходимите грижи за това. Днес ви споделям своите пет изпитани навика, които ми помагат да презареждам батериите си, за да се чувствам и да изглеждам добре в кожата си.

 

Достатъчно количество сън

За да се възстанови организмът ни след натоварения ден и за да поддържаме тонус и добро здраве, са необходими не по-малко от 8 часа сън. Знам, че ви се струва почти невъзможно за изпълнение, но се опитайте в продължение на две седмици всяка вечер да си лягате например с 15 минути по-рано. Така плавно ще постигнете резултат, а хроничното недоспиване ще остане зад гърба ви. Запомнете, качественият сън е храна за тялото и оръжие срещу стреса.

 

Балансиран хранителен режим

Нарочно не използвам думата „диета“, тъй като тя по-често е натоварена със значение на „ограничаване“ или дори „лишаване“. Те, от своя страна, се свързват със стрес. Балансираният хранителен режим се определя от правилното съотношение на включените в него макронутриенти (белтъчини, мазнини, въглехидрати). Освен тях е важно да се приемат и витамини от естествени източници, омега 3, 6, 9 мастни киселини, като не трябва да забравяме и редовния прием на вода. Все пак именно водата е основната съставка в човешкото тяло.

 

Спорт

Когато говорим за здраве, храненето винаги върви ръка за ръка с физическата активност. Заложете на 30-минутна тренировка всеки ден, която ще ви даде тонус, ще поддържа добрата ви форма, дори може да освободи излишното напрежение, натрупано във вас. Някой някъде беше казал: „Светът е едно по-добро място за трениращата жена.“ Съгласна съм.

 

Антистрес практики

Освен на спорта, когато целим релакс и освобождаване от стреса, е добре да заложим и на различни практики в тази посока. Например медитация, масажи, разходки сред природата, приятна музика, любими дейности, време „офлайн“ (без електронни устройства, месинджъри, социални мрежи). Подарявайте си такива моменти. След тях, гарантирам ви, ще се чувствате чудесно, което ще се изпише мигновено на лицето ви.

 

Специфична грижа за кожата

Досега говорихме за тялото. Няма как да пренебрегнем кожата, особено тази на лицето, защото именно тя е постоянно на показ. Кожата е нашият щит, но той, от своя страна, е изложен на влияние от страна на външни агресори (замърсяване, студ, дъжд, вятър, жега, слънце), а често и на вътрешни неблагоприятни фактори (стрес, недостиг на сън, неправилно хранене). Затова тя се нуждае от защита и специфична грижа. Ежедневните ритуали за красота, вниманието, което й отделяме, и качеството на продуктите, с които избираме да я третираме, са основополагащи за нейното здраве. Ако кожата е здрава, тя ще изглежда добре. Нека не се заблуждаваме, че с грим можем да замаскираме и да прикрием нейните проблеми и недостатъци. Последното ми откритие е енергизиращият крем IDÉALIA на VICHY, който е с озаряващ и изглаждащ ефект. Благодарение на комплекса от полифеноли от боровинки и екстракт от ферментирал черен чай кожата се преборва със стреса и запазва сиянието си през целия ден.

С подкрепата на VICHY