Момичешки тайни

5 лесни упражнения, с които да влезем бързо във форма

Тренировка за цяло тяло (видео)

5 лесни упражнения, с които да влезем бързо във форма

Днес нашият гост-автор Станимир Михов ни предизвиква да влезем във форма с тези лесни, но ефективни упражнения със собствена тежест, комбинирани в бърза кръгова тренировка.

За изпълнението на тренировката не са необходими фитнес уреди или специална екипировка, а само тежестта на собственото тяло. Упражненията са ефективни за изгаряне на мазнини и поддържане на добра спортна форма. Голям плюс е и фактът, че могат да се изпълнят абсолютно навсякъде, без да отнемат много време.

Упражненията в тренировката се изпълняват под формата на кръгова тренировка. Това означава, че почивката идва, след като приключите с всички упражнения, които са общо 5 на брой. Всяко упражнение ще бъде изпълнено за 20 секунди, а целият кръг може да се повтори между 2 и 5 пъти. Може да регулирате както секундите за изпълнение на упражненията, така и колко пъти ще ги повторите според своето фитнес ниво.

Най-важното условие, за да се постигне изгаряне на мазнини и отслабване с тренировката, е да не се почива между упражненията. На начинаещи препоръчвам да стартират само с 1 кръг от всички упражнения, по 20 секунди всяко, като се поддържа бавно или средно темпо. Няма нужда да се бърза, за да се направи добра тренировка.

Упражненията от кръговата тренировка:

1. Клек/Squat – 20 секунди
2. Лицеви опори/Push Ups – 20 секунди
3. Кофички/Dips – 20 секунди
4. Активен Планк/Running Plank – 20 секунди
5. Въображаемо скачащо въже/Imaginary Jumping Rope – 20 секунди
6. Край или повтаряме от упражнение 1.

Вижте пълната тренировка тук.

 

Станимир Михов е фитнес инструктор и персонален треньор, завършил в НСА фитнес и фитнес-културизъм. Всичко за него и неговата работа можете да видите на сайта му, във Facebook или в youtube канала му. Там ще откриете много полезни статии, видео тренировки, ще се запознаете с постигнатите резултати на доволни клиенти и още много друга полезна информация.