Градски находки

5 места, откъдето да купите вкусен и пухкав козунак

Една специална празнична селекция

5 места, откъдето да купите вкусен и пухкав козунак

Снимка: cafe Ma Baker

Наближава Великден - един от най-светлите празници. И тъй като изпитваме огромна любов към вкусните и пухкави печива, тази седмица сме ви подготвили една специална празнична селекция. Тя включва 5 от най-интересните места в София, откъдето можете да си купите козунак, който изкушава с апетитен аромат и невероятен вкус.

Братя Хлебари

При Братя Хлебари тази година ще откриете натурален козунак, абсолютният фаворит с лешници, бадеми и шоколад, както и едно супер интересно и нетрадиционно предложение - черен козунак с активен въглен и бял шоколад.

За поръчки: попълнете формата за деня, в който ви е най-удобно да вземете вашите козунаци от пекарната – четвъртък, петък или събота.

 

Ma Baker

В Ma Baker козунакът е замесен с пресни яйца, мляко, масло и стафиди, с деликатен аромат на ванилия и свежа лимонова и портокалова кора. Сплетен на ръка, поръсен с кафява захар и филиран бадем. А най-хубавото е, че можете да го откриете сред асортимента им всеки ден.

 

Cakey Bakey

От Cakey Bakey ще се погрижат да имате повече време за любимите хора, като предложат няколко различни варианта прясно изпечен козунак. Там ще откриете класически козунак с лимонови кори и стафиди, козуначено руло с ябълков мармалад и орехи, козуначено руло с шоколад и лешници и козунак със сини сливи и бадеми.
 

За поръчки: на място в сладкарници Cakey Bakey.


ХлеБар

В една от любимите ни софийски пекарни също ще можете да изберете своя великденски козунак. В ХлеБар ще ви очакват пухкави класически предложения с квас, с шоколад и със стафиди и бадеми.

За поръчки: на място в пекарни ХлеБар.

 

Orsetti Pasticceria

В Orsetti предлагат италиански козунаци „коломба“, които носят традициите на миланските майстор-сладкари в София. Произвеждат се по специална рецепта с натурални продукти, прецизност и много любов.

За поръчки: на място в сладкарница Orsetti Pasticceria.