Градски находки

“Ананда“ - блаженото място

Още с поглед отвън разбираме, че там има нещо специално и различно. А влизайки вътре, вече сме запленени...

“Ананда“ - блаженото място

“Ананда“ означава блаженство. Дума, която напълно олицетворява мястото, където се намираме. Малка, сгушена из кварталните улички домашна сладкарница или просто кулинарно ателие, както артистично го наричат собствениците му. Още с поглед отвън разбираме, че там има нещо специално и различно. А влизайки вътре, вече сме запленени.

Посреща ни изключително уютна обстановка, в която добрият вкус определено личи. Първото, което виждаме, е старо дървено пиано, на което всеки желаещ може да посвири. [[quote:0]]И след това веднага обръщаме поглед към полюлея, който доста умело имитира клон на дърво. Оттам насетне вече е ясно – това място си заслужава отделеното внимание.

Чувствайки се като у дома си, е време да се насладим на домашните сладкиши. И казваме домашни, защото вкусотиите, които сладкарницата предлага, са приготвени с изцяло чисти и здравословни продукти, както само баба може да ни ги направи.

В “Ананда“ можете да откриете разнообразие от торти, сладкиши и курабийки, както и няколко солени изкушения. А освежаващите напитки, които предлагат, са отново изцяло натурални.

От ателието споделят, че не са фенове на маята. Затова пък, там можете да откриете различни видове хляб с квас.[[more]]Всичко, което виждаме във витрината ни допада, но да не прекаляваме все пак... Избираме да хапнем млечен сладкиш с малини, съчетан с домашен малинов сок. И не съжаляваме за избора си! Наистина, качеството се усеща.

Ако не обичате големи претъпкани сладкарници, а залагате на домашния здравословен уют, това е вашето място.