Градски находки

Българската естествена козметика Handmaids

Наскоро открих и тествах нова българска марка за ръчно приготвена натурална козметика и мисля, че заслужава да ви я представя.

Българската естествена козметика Handmaids

Нe крия, че козметичните продукти са ми слабост. Обичам да споделям с вас впечатленията си за тези, които заслужават внимание и днешният повод е точно такъв. Наскоро открих и тествах нова българска марка за ръчно приготвена натурална козметика. Тя се казва Handmaids и мисля, че заслужава да ви я представя.

Съставките в техните продукти са внимателно подбрани, естествени и органични, свежи и активни, предназначени да подхранват по природосъобразен начин. Всичко, което предлагат, се произвежда в малки количества, за да е прясно и максимално полезно.

Използват се само висококачествени етерични масла, билкови екстракти, студено пресовани масла и множество естествени съставки, богати на антиоксиданти, витамини и минерали. Разбира се, продуктите не са тествани върху животни и не съдържат синтетични аромати и оцветители, петролни продукти, парабени или ГМО.

А опаковките им, освен много чаровни, момичешки и с лек ретро привкус (който просто обожавам), са с минимален пакетаж и рециклируеми.

Ще ви разкажа и малко повече за продуктите, които тествах. Много бях впечатлена от различните видове балсами за тяло и кремове за лице, предлагат и три вида червила. Аз избрах „Italian Rose”, което е направено от кокосово и какаово масло, пчелен восък, масло от сладък бадем и минерални оцветители. Придава едва забележим цвят и ако очаквате плътност и наситеност, ще останете малко разочаровани. Но пък е един много приятен и сигурен начин да хидратирате и подхраните устните си.[[more]]Друг чудесен продукт е универсалният балсам за тяло „Лавандула”. Когато се намазах с него, цялата стая се изпълни с този любим аромат, нашепващ спокойствие. Балсамът прави чудеса за драскотини, обриви, ухапвания от насекоми и всякакви кожни раздразнения. Искам да пробвам и още два продукта, които ми се сториха много интересни, но все още не мога да споделя впечатления: балсамът за крака „Риган” и кремът за лице „Люляк”.

Препоръчвам ви да се разходите из сайта и да разгледате всички продукти тук, защото хора, които следват мечтите си и вдъхновяват с такава отдаденост, заслужават нашата подкрепа.