Общество

Да подкрепим проекта "Маргаритка"!

Вики и Яна чакат подкрепа от нас, за да могат да продължат с Промяната!

Да подкрепим проекта "Маргаритка"!

Сигурно повечето от вас вече знаят за "Маргаритка" - проектът на Виктория Величкова (Вики от "Мастило") и Яна Липованска. Аз, като майка на малко дете, съм им благодарна за идеята и за това, че са я осъществили по възможно най-интелигентния, иновативен и красив начин.

Всичко започва, когато двете момичета осъзнават, че у нас няма добре направена и адекватно поднесена детска музика с модерно звучене, която да отговаря на потребностите и изискванията на съвременните деца. На практика липсва качествено аудио и видео съдържание за деца на български език. Така се стига до записването на компакт диск "Маргаритка", който дава нов живот на 11 от най-известните български детски песнички. Чуваме ги в изпълнение на популярни музиканти, сред които Любо Киров, Графа, Михаела Филева, Белослава, Орлин Павлов. Новите аранжименти са дело на композитора Краси Тодоров, съпруг на Яна. Отскоро към музикалния диск има и допълнение - диск с 6 авторски аудио приказки, разказани от актьорите Теодора Духовникова, Захари Бахаров и Христо Мутафчиев.

Печалбата от продажбите отива за създаването на първите по рода си музикални площадки в България. Първата е вече факт и се намира в парк "Гео Милев" в София. Тази година предстои издаването на нов диск и изграждането на втора площадка.

Музиката, няма кой да го отрече, е изключително важна за развитието на децата, а ние можем да подкрепим Вики, Яна и "Маргаритка", като гласуваме за тях в "Промяната".