Нещо очаквано

Как да отбележите 1 юни?

Честит празник, мили деца!

Как да отбележите 1 юни?

Ако все още не сте решили къде ще бъдете на днешния празник, ви предлагаме едно много приятно събитие, което ще се хареса на вас и на децата ви. Днес, 1 юни, по традиция се провежда любимият ни Детски панаир, който включва над 60 културно-образователни инициативи за деца. [[more]] Предвидените работилници са с вход свободен и ще се състоят в рамките на целия ден от 11:00 ч. до 20:00 ч. на територията на Градската градина пред Народен театър "Иван Вазов" и в близките музеи и галерии.

И тази година организаторите от Фондация "Изиарт" са изработили и специално създадени игри за музеите – децата ще могат да станат откриватели в Национален природонаучен музей, Университетски ботанически градини София, Институт за етнография и фолклористика с Етнографски музей и Софийска градска художествена галерия.

Отново специално за събитието е създадена и забавна игра за София, с която децата ще могат да станат откриватели и да научат много интересни неща за столицата. За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки работилници, например по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки и грънчарство.

Малките посетителите ще бъдат въвлечени и в света на науката – физика и химия със специално разработено ателие, в което цял ден ще се правят експерименти. В програмата са включени и редица спортни активности – танци, йога, тенис, футбол, шах. Ще има и атрактивна програма за сцената – музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките.

Повече информация можете да откриете тук. Хубав празник на всички малки и големи мечтатели!