Нещо очаквано

Две световни имена в програмата на Пловдив Джаз Фест

От 31 октомври до 3 ноември

Две световни имена в програмата на Пловдив Джаз Фест

Елиане Елиас (Снимка: By Priscila Silvestre)

Очакваме с нетърпение поредното издание на един от най-любимите ни фестивали – Пловдив Джаз Фест. Затова сме си планирали отсега дните от 31 октомври до 3 ноември, когато ще можем да видим и чуем две наистина световни джаз имена. Поздравления към Мира Кацарова, която е организатор на събитието!

Известната бразилска пианистка и певица Елиане Елиас спечели последната си награда „Грами“ миналата година в категория латино джаз (за проекта Dance of Time). През април тази година излезе дискът й Music from Man of La Mancha. Проектът съдържа интерпретации на музиката от прочутия бродуейски мюзикъл „Човекът от Ла Манча“. Композиции от проекта достигат първо място в джаз плейлисти на Spotify, както и в Billboard класацията за джаз.

В Пловдив Елиане Елиас пристига с групата си, част от която е и нейният съпруг Марк Джонсън (последният басист на Бил Евънс). Нейният концерт ще открие Пловдив Джаз Фест на 31 октомври.

Ян Гарбарек е другото голямо име в тазгодишната програма на фестивала. Той има дълга история зад гърба си, а стилът му отдавна се е превърнал в еталон за мнозина джаз артисти по света.

С кариера, стартирала в началото на 70-те, и звучене, което бързо го прави разпознаваем в цял свят, след множество турнета и издадени дискове, днес световноизвестният норвежки музикант концертира все по-рядко. За Пловдив Джаз Фест той пристига заедно с музикантите си, сред които е и знаменитият индийски перкусионист Трилок Гурту. Концертът им ще закрие фестивала на 3 ноември.

Предстои да бъде обявена пълната програма на фестивала, която включва още концерти и съпътстващи събития.

Билети на промоционална цена могат да бъдат закупени в момента в мрежата на Eventim. С обявяването на пълната програма на фестивала ще бъде пуснат и ограничен брой гранд пасове с 25% отстъпка за четирите вечери. Освен онлайн билетите са достъпни и на касата на Главната улица в Пловдив, както и в OMV, THE MALL, Книжарници Ориндж, Офис 1, Билетен център на НДК, Технополис, Български пощи.