Нещо очаквано

Единствен шанс да гледаме отново „Мадам Мишима“

Хипнотично красиво представление

Единствен шанс да гледаме отново „Мадам Мишима“

Не ви ли се иска понякога в театъра да кажете от сърце „О, миг, поспри! Ти си тъй прекрасен!“? Защото театърът е изкуство мимолетно, емоцията отминава и когато представлението слезе от афиша, няма да го видим никога вече. Тъжно.

„Мадам Мишима“ е сред най-красивите мигове в моя театрален живот. Писали сме за това представление цели два пъти – и аз, и Боян – и двамата почитатели на текста на Елена Алексиева и на великолепното изпълнение на Михаил Милчев. Да гледам отново „Мадам Мишима“, да го покажа на детето си и на приятелите си, е една от свидните ми мечти и ето, тя ще се сбъдне – за мен и за всички нас.

На 2 май от 19:30 ч. на Открита Арт сцена на Шипка можем да гледаме единственото представление на „Мадам Мишима“, преди постановката да поеме на турне по сцените на световните театрални фестивали – 20-ият Международен фестивал на монодрамата в Битоля, Македония, Международният фестивал Tbilisi New, Грузия, и най-големият световен фестивал за монодрама United Solo в Ню Йорк. Време е публиката по света да оцени качествата на родния театър, който – в този случай със сигурност – не отстъпва по нищо на най-доброто на големите сцени.

Не е изненадващо, че като всеки умен спектакъл, „Мадам Мишима“ става все по-актуален с времето. Историята на Юкио Мишима – знаменит японски ексцентрик и артист в най-широкия смисъл на думата, пресъздадена през погледа на несъществуващата Мадам Мишима, представена като подчиняваща се на самурайския кодекс и изиграна от мъж – всичко това прелива роли, смисъл и емоции в един свят, в който определенията за мъжко-женско и нормално-ненормално са напълно условни.

Хипнотично красиво представление, в което всеки детайл е безупречен и всяка дума е на мястото си – също като в онези японски градини, в които дори песъчинките са подредени в определен ред. Подарете си това удоволствие – отново или за първи път. Ще се видим при Мадам Мишима.

Билети се продават на място преди представлението или с резервация. Вижте подробности тук.