Градски находки

Fitness Boutique Joy – където извиненията свършват

Място за жени, които искат да работят върху здравето, тонуса и фигурата си. В този ред, общо взето.

Един ден извиненията просто свършват. В този ден, освен че осъзнаваш, че ти е писнало от вечния кръговрат на отлагане, разбираш, че така повече наистина не може. Но това не е обикновен ден, а ден, в който се запознаваш с човека, който ще ти помогне да промениш себе си. В моя случай това беше Веселина Янева, с която ме свърза обща приятелка. Веселина е създател и двигател на Fitness Boutique Joy – място за жени, които искат да работят върху здравето, тонуса и фигурата си. В този ред, общо взето. Срещнах се с Веселина и прямият й синеок поглед ме доубеди, че това е моят момент. Тя ми разказа и как от филолог и образователен консултант в езиково училище е стигнала до собствен фитнес салон – чрез голяма битка със себе си, с килограмите, с начина си на хранене и поглед върху света. Когато чуе подобна истинска история, и то от извора, човек неминуемо си казва "ето, значи може". И се пита какво чака още. [[more]] Фитнес е леко подвеждащо заглавие – по навик очакваме зала, наблъскана с фитнес уреди и потящи се мъже с щанги на рамо. Тук, при Веселина, няма огромни и тежки машини. Има топки, гирички, шведска стена, ластици, лежанки. И нея я има – над главата ти, строга и безкомпромисна. Но ако не е такава, аз си знам – била съм на фитнес и преди и съм достигнала висоти в изкуството да залъгвам себе си. Тук нямам много шансове да го правя – въпреки че тренират няколко жени едновременно, Веселина или Кати, другата инструкторка, винаги намират време да те погледнат и да ти дадат нова задача. Изумително е колко много упражнения могат да се измислят само с тези прости уреди, пък и без тях.

След първия път една седмица не можех да ходя и да се качвам по стълби. Но ми мина. Мина ми и желанието да се скатавам и да отлагам. И камък ми падна от сърцето. Веселина каза, че трябва да минат поне три месеца, преди човек да възприеме новия начин на живот. Забравих да кажа, че Веселина вярва, че хранителният режим е част от този живот. На сайта й могат да се прочетат много истински истории – на момичета, които са решили да се променят, както и лично изпробвани и препоръчани от Веселина съвети за хранене от специалисти.

Не е лесно да се направи първата крачка, но не е лесно и да се продължи по пътя. Наградата в началото е самото надвиване на себе си, после обаче един ден идва и моментът, в който се усещаш различен – по-здрав, по-силен, по-стегнат. Тогава, ех, тогава... Аз имам много път да извървя до този ден, а по-забавното е, че, ако искаш да си такъв, изобщо не трябва да спираш никога. Гледайки момичетата във фитнеса обаче, ми се струва, че това е напълно възможно, защото "хубавото е видимо за очите".