Изкуство

„Игра на тронове” няма да свърши, не и сега!

Ще изчакаме година-две и ще сме отново в играта на тронове.

„Игра на тронове” няма да свърши, не и сега!

Без паника, ще има нов „Игра на тронове”! HBO потвърдиха нова епопея, която вече е поръчана. Сценарият се пише от жена – британската писателка Джейн Голдман, разбира се, с активното участие на самия Джордж Р. Р. Мартин.

Вече е ясно, че през 2020 г. (най-рано) ще започне следваща или по-скоро предишна сага на „Игра на тронове”. Действието ще се развива хиляда години преди това от настоящия сериал и ще видим началото на Старките, ще разберем произхода на белите бродници, историята на Вестерос, времето, когато е настъпила дългата нощ, зимата, продължила векове. Спекулациите около главния герой се свързват с името на Бран Строителя, който основава Старките и започва строежа на Вала и Зимен хребет, както и с това на Лан, основателят на дома Ланистър.

Последният (осми) сезон на настоящия сериал, за който още няма премиерна дата, ще е някъде през 2019 г. Не знам как ще имаме търпение, наистина минаха много месеци, очакването за финалната битка за Железния трон е все по-осезаемо. Феновете бълват какви ли не теории и залагат за това кой ще бъде убит – от никой до всички. Изтеклата досега информация не е много и е доста объркваща. Знае се, че снимките са приключили, както и че са заснети няколко финала.

След това ще изчакаме година-две и ще сме отново в играта.