Лица

Йоанна от HealthyInspiration

Любимите ни блогъри

Йоанна от HealthyInspiration

Днес искаме да ви запознаем с Йоанна. Тя е автор на блога HealthyInspiration, който преди една година създава заради своята страст към готвенето и необходимостта от идеи, посветени на здравословната и вкусна храна. В блога й вече може да откриете и статии на тема мода и пътешествия. А сега за мечтите, блогърството и за здравословния начин на живот като вдъхновение разказва Йоанна.

Коя е Йоанна Павлова тук и сега?

Едно щастливо 24-годишно момиче. Тук и сега ме намирате в много интересен период за мен, определено мога да го нарека период, на промени в много отношения. Но се вълнувам, защото обичам да има разнообразие и динамика в живота ми. Не съм от хората, които говорят за нещата, преди те да са се случили, но тук и сега правя първи крачки към сбъдване на една моя голяма мечта.

Как стана кулинарен блогър?

Истината е, че не съм го планирала и дори в момента не се възприемам като такъв. Още от малка обичам да готвя и определено си почивам, когато го правя. Никога не съм възприемала храната като просто необходимост, обожавам вкусовете, цветовете и огромното разнообразие от ястия. Винаги търся нещо ново и експериментирам в кухнята и в моите рецепти. Начинът ми на хранене с годините се промени, както и храната, която приготвям, и така всъщност съчетавам една голяма моя страст с нуждата ми да се храня с качествена, здравословна и вкусна храна! И това бе и причината да стартирам HealthyInspiration. [[quote:0]]Какво е за теб блогърството – хоби, мисия или начин да се издържаш?

Допреди година за мен блогърството бе само дума. Днес е нещо, без което не мога. Това е моят начин да споделям с повече хора темите и нещата, които ме вълнуват. И разбира се, да вдъхновя някои от тях да живеят по-здравословно и да се чувстват по-добре в кожата си. Наистина на този етап го приемам по-скоро като мисия.

С какво твоят блог е по-различен от останалите?

Не знам дали няма да прозвучи като лъжа, но наистина не знам. Не знам, защото всеки личен блог носи своя индентичност и е различен от останалите. Аз самата никога не чета статия или преглеждам блог с идеята да видя приликите и разликите. Просто започвайки HealthyInspiration, реших, че ще бъда себе си, и това е достатъчно, за да бъда различна от другите!

Ако живееше на Запад, какво щеше да е по-различно?

Мащабът и развитието на блогърството като индустрия и считането му за сериозна работа е много различно от това в България. Тук това е все още нещо твърде непознато и темпът на развитие е доста бавен. Мисля, че там много по-бързо можеш да се развиеш и да имаш поле за изява. Но въпреки всичко, ако наистина си добър в това, няма значение местоположението ти. Успехът е плод на усърдна работа.

Кои са блогърите, които лично ти следиш?

Ще спомена само няколко имена: Camila Coelho, Kenza Zouiten и Negin Mirsalehi.

Вярваш ли, че качествените блогове променят средата, в която живеем, по някакъв начин?

Повече от всякога! Влогърите и блогърите наистина са хората, които влияят изключително много на своята аудитория, променят и вдъхновяват не само средата, но и възприятията ни за марките и продуктите, които използваме. Правят много от нещата да изглеждат достъпни и са мнение, на което все повече хора се доверяват. За мен всичко това се случва много естествено и смятам, че развитието на блоговете и влоговете променя живота ни към по-добро.

За какво не би писала никога? А винаги?

Не бих писала за нещо, което е против моите ценности и вярвания. Няма как да пиша за нещо, което не отговаря по никакъв начин на мен самата. Винаги бих писала за нещата, които ни правят по-здрави и щастливи. И това изобщо не са големи неща, това всъщност са малките неща, които ни правят истински щастливи. Най-важното нещо, за което винаги ще пиша, е как да бъдем здрави. Можех да се спра на много теми за моя блог, но здравословният начин на живот е основата на всичко.