Момичешки тайни

Как да обелиш нар за по-малко от минута и 3 идеи какво да правиш после с него

Нарът е един от най-мощните антиоксиданти, поради което е широко използван и в козметичната антиейдж индустрия.

Как да обелиш нар за по-малко от минута и 3 идеи какво да правиш после с него

Снимка: Ethan Calabrese (www.delish.com)

Нарът е необикновен плод. Винаги го свързвам с далечни земи и драматични истории. Може би защото родината му е Иран...

Нарът е и изключително полезен плод. Съдържа витамини C, B1, B2, B6, B12, А, E, P, йод, желязо, магнезий, фосфор, калий, калций, натрий, манган, мед, силиций, фолиева киселина. Сокът от нар е силен имуностимулатор, има антибактериално и противовъзпалително действие, понижава кръвното налягане. Нарът е един от най-мощните антиоксиданти, поради което е широко използван и в козметичната антиейдж индустрия. В момента продукти с нар можете да откриете в Sephora, а според актуалната промоция, която продължава до 19 юни, имате възможност да закупите три продукта на цената на два.

Как лесно да отворите нар, да отделите бързо зрънцата и да си направите сок, ни показва самият Джейми Оливър тук. А аз ви предлагам и три идеи какво да предприемете след това.

Коктейл "Мимоза" с нар

1 ч.ч. прясно изцеден сок от нар
1 бутилка изстудено шампанско
зрънца от нар за декорация

Относно приготвянето всичко е ясно. Отнема не повече от 3 минути, заедно с отварянето на шампанското. Перфектно за летните вечери, наздраве!

Зелена салата с нар, сирене и орехи

За салатата:
6 ч.ч. микс зеленолистни (маруля, спанак, рукола)
½ ч.ч. зърна от нар (това са приблизително зърната на половин нар)
½ ч.ч. сирене фета или горгонзола (натрошено)
½ ч.ч. ядки от орех

За дресинга:
¼ ч.ч. оцет балсамико
1 ч.л. кафява захар
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
½ ч.л. сол
½ ч.л. черен пипер
¾ ч.ч. зехтин

Рецептата е за четирима (оригиналната включва ядки от пекан, тук са заменени с обикновен орех). Първо пригответе дресинга. Можете да използвате бутилка, за да смесите всичко по-добре. Аз ви предлагам да експериментирате с пропорциите и с продуктите, нищо фатално няма да се случи, само може да се изненадате приятно. Знайте, че нар се комбинира чудесно и с киноа, кафяв ориз, авокадо, кускус, телешко месо дори.

Грижа за лице с нар, плодът на младостта

Съществуват множество рецепти за маска за лице с нар, които можете да приготвите и в домашни условия. Ако обаче не ви се занимава и сте решили да се доверите на експертите, отидете в Sephora. Там ви очакват ето тези три чудни продукта - маска за лице, маска за под очи и лек крем-гел за лице. Имат хидратиращо действие и заличават следите от умора, а до 19 юни можете да ги закупите, като заплатите само двата от тях. 

С подкрепата на Sephora