Общество

Как Vanity Fair изтриха Джеймс Франко от корицата си, но пък дадоха на Опра и Рийз по още един крайник

Ани Лейбовиц има причина малко да се срамува...

Как Vanity Fair изтриха Джеймс Франко от корицата си, но пък дадоха на Опра и Рийз по още един крайник

Джеймс Франко трябваше да се появи на корицата на новото холивудско издание на Vanity Fair редом до Опра Уинфри, Никол Кидман, Рийз Уидърспун, Том Ханкс, Гал Гадот и други актьори, които „…са гордост за движението #MeToo с ролите си на силни жени в главни роли, подкрепени от силни мъже”.

Там е работата обаче, че корицата е готова от известно време, а наскоро се появиха пет жени, които обвиниха Джеймс Франко в непристойно поведение на работното място. С това те го изхвърлиха от сцената, веднага щом си получи Златния глобус за The Disaster Artist, a пък Скарлет Йохансон публично поиска от Франко да й върне значката Time's Up. Той много се разстрои и съжали, HBO сега се чудят какво да правят с големия си хит тази година, „Нюйоркска комбина”, в който той има не една, ами две роли, и всички си отдъхнаха, че поне не е номиниран за „Оскар”, за да не се налага и там да се взимат някакви мерки...

В резултат от скандала Vanity Fair взеха решение да отстранят дигитално Джеймс Франко от корицата, снимана от Ани Лейбовиц.

Корицата обаче не е интересна само с това, че някъде там е бил и Франко. Тя е фотошоп фиаско, а причината за това е, че е снимана на части, което всъщност е нормална практика – снимат се отделни сегменти, които после се съединяват. Така някъде по пътя на обработка все пак е отстранена третата ръка на Опра Уинфри, но пък са забравили третия крак на Рийз Уидърспун...

Рийз обаче реагира свежо, както винаги: „Е... предполагам, че вече всички знаят: имам три крака. Надявам се все още да ме приемате за това, което съм!”