Момичешки тайни

Какво е да си Кон според китайския хороскоп?

Егоизмът на Конете, съчетан с желанието им за победа на всяка цена, може да ги направи безчувствени.

Какво е да си Кон според китайския хороскоп?

Снимка: Brenda Timmermans

След Змията идва ред на Коня.

Конете са родени през:

30/01/1930 – 17/02/1931
15/02/1942 – 05/02/1943
03/02/1954 – 24/01/1955
21/01/1966 – 09/02/1967 *Огнен Кон
07/02/1978 – 27/01/1979
27/01/1990 – 14/02/1991
12/02/2002 – 31/01/2003
31/01/2014 – 09/02/2015

Силни страни

Красноречиви. Всички Коне са много талантливи, като се открояват и с трудолюбие, независимост, постижения и успех. Те обичат да водят оживен социален живот и са изключително красноречиви. Не залагат на екстравагантност в изказа или външността си, но неотменно будят доверие и уважение.

Хладнокръвни. Конете са хладнокръвни и това е особено ценно в напрегнати или рискови ситуации. Те имат солидна и обективна преценка, основана на здравия разум. Не са дълбоко емоционални и не се влияят от чувства при вземането на решения.

Остроумни. Конете имат бърз ум и са остроумни и изобретателни. Обичат да водят забавни разговори и да играят игри. Но преди всичко те обичат да се състезават и да печелят. За Конете животът е състезание, което трябва да спечелят.

Независими. Конете са независими същества и се справят най-добре, когато трябва да ръководят или да действат самостоятелно. Те знаят как се гради успех и са готови да го покажат. Конете са отлични готвачи и домакини.

Слаби страни

Егоистични. Конете са толкова заети да преследват успеха и да печелят житейски състезания, че рядко имат време да изслушат околните и да обърнат внимание на техните нужди. Това ги прави доста егоистични. Те осъзнават, че няма място за всички в лодката на успеха, затова обикновено се концентрират върху себе си и най-близките си хора.

Безмилостни. За Конете всичко в живота се дели на победа или загуба – няма друг вариант. Те са така дълбоко обсебени от желанието да са победители, че рискуват да станат безмилостни. Конете трябва да избягват всякакви нечестни начини за печелене на пари, в противен случай могат да си навлекат сериозни неприятности.

Суетни. Конете са изключително суетни и обръщат голямо внимание на външния си вид. Стилът им обикновено е елегантен и класически, не си падат по екстравагантното. Държат да са подходящо облечени за всеки конкретен случай.

Безчувствени. Егоизмът на Конете, съчетан с желанието им за победа на всяка цена, може да ги направи безчувствени. Те трябва да се научат да обръщат внимание както на собствените, така и на чуждите емоции. Това важи с особена сила за техния семеен и любовен живот. За разлика от готвенето, любовта не може да бъде планирана или прецизно изчислена. Тя просто се случва. И това е част от магията.


Любовен живот

Конете са страстни любовници със силен собственически инстинкт. В любовта те са несигурни, като могат да стигнат и до крайности. Подхождат си с Козите, Тигрите и Кучетата.

Кариера

Конете обикновено са добри бизнесмени с надеждни инстинкти. Те могат да създадат успешни бизнес партньорства с Тигри, Змии и Волове.

Бъдещи перспективи

Конете са по-талантливи от околните и чудесно знаят това. Това често ги прави егоистични и прекалено амбициозни. Въпреки това ви липсва истинско самочувствие и лесно се паникьосвате в кризисни ситуации. Емоционалните ви изблици може да навредят както на вас, така и на околните. Стойте далеч от нечисти сделки и дела. Вашата съдба е да работите упорито и да печелите благодарение на положените усилия. Направете го!