Нещо очаквано

Колко гъдулки са достатъчни за един албум?

Най-младата етно-рок българска група ETNOTIX е готова с първата си продукция.

Колко гъдулки са достатъчни за един албум?

Какво ще стане, ако смесим четири гъдулки, перкусии, вокал и китара? Не знаете. Ние също не знаем, затова ще отидем на премиерата на дебютния албум на етно-рок групата ETNOTIX и ще чуем. В аванс ще споменем още, че на гъдулките свирят жени - да, четири красиви гъдуларки в разголени етно одежди, а фронтмен на групата е барабанистът. Става все по-любопитно, нали? Ето още един факт - въпросният фронтмен Калоян Павлов (сет барабани и перкусии) преди броени дни бе отличен с "Икар" в категория "Вариететно и атракционно изкуство" – за изключителни постижения в музикалната, хореографска и танцова дейност през годината.  

В състава на ETNOTIX влизат музикантите Деница Христова (първа гъдулка), Десислава Тодорова (втора гъдулка), Деница Дончева (трета гъдулка и бек вокал), Латина Буневска (алтова гъдулка), Любомира Павлова (основен вокал и перкусии), Александър Кирилов (соло китара) и Петър Миланов (бас китара). На премиерата на албума обаче ще се включат и изключителни гост-музиканти, за допълнително очарование.

Дебютният албум на най-младата етно-рок група се казва "Някъде на изток" и включва изцяло авторски композиции, стъпили здраво на фолклорна основа. Сред тях са вече оценените от публиката "Щипка сол", "Следвай ме", "Малай мома" и заглавното "Някъде на изток". Нестандартна, различна, темпераментна и мелодична, музиката на ETNOTIX е за всички любители и ценители на българския фолклор, погледнат през авторска призма.

Група ETNOTIX е създадена през 2014 г. по идея на Асен Павлов, а заедно с композитора Ангел Добрев създават цялостната визия на групата. Първите си стъпки на сцената правят в спектакъла "Траките", където те изпълняват музиката към Първа легенда - "Орфей и Космосът", и в спектаклите на ансамбъл "Чинари" - "Ние Българите" (2016 г.) и "Мистичен ритъм" (2017 г.) в зала 1 на НДК.

Премиерата е на 26 април в Sofia Live Club от 20:00 ч. Цена на билета: 15 лв. (на предварителна продажба) и 20 лв. (на вход в деня на събитието).