Момичешки тайни

Лунното затъмнение на 31 януари: Прожектор върху връзките ни

Рубрика на Astrobooth за любители астролози

Лунното затъмнение на 31 януари: Прожектор върху връзките ни

Astrobooth е приложение за партньорски хороскопи, уникално със своя задълбочен и аналитичен астрологически подход. Представяме ви рубриката на Йосифа Архангелова от Astrobooth за любители астролози, която отговаря на нашите най-съкровени въпроси за връзките ни и взаимоотношенията с близките ни хора.

Пълнолунието на 31 януари 2018 г. ще бъде в 15:26 ч. С него започналите на новолунието (17 януари 2018 г.) процеси ще достигнат своята цялост, ще се „изпълнят“ и ще бъдат доведени до край. [[more]] На това пълнолуние имаме и лунно затъмнение, което допълнително усилва случващото се и както винаги, когато Луната е замесена – чувствата, усещането за сигурност, загриженистта и инстинктите. То ще е от голямо значение за връзките ни (всики лунни затъмнения са). Изведнъж ще се усили чувството ни за нужда от любов към някого или такава ще се изчерпа, ще приключи. Ще бъде неочаквано и с голяма амплитуда.

Изведнъж ще разберем колко ни е важно дадено нещо в живота: може да е свързано с работата, с дома, с приятелите. Внезапно то ще изплува на повърхността от дълбините на нашето „аз“ и няма да можем вече да го пренебрегваме или крием. Ще трябва и да предприемем някакви действия. Областите, в които това ще се случи, зависят от дома, в който това пълнолуние ще попадне в нашата рождена карта, но най-общо казано от емоционално подхранващите ни и даващи ни сигурност елементи на живота.

Ще бъде като точка на кипене! И нашата реакция ще е „силно подгрята“ от тези нагорещени емоции. Толкова, че да има отглас до шест месеца след затъмнението!

Това пълнолуние е в Лъв 11-12 градуса и е с пълно Лунно затъмнение. По оста, по която то се случва (Лъв–Водолей), ще има напрежение и емоции в противопоставянето на личното срещу групата, на персоналното срещу общозначимото. На областта, в която, от една страна, са нашите удоволствия, романтичната любов, начинът, по който си почиваме, творческите ни занимания, децата и от друга – всичко, свързано с интересите на групата, обективните обстоятелства, приятелите.

По тази ос ще ни се наложи да


балансираме и да преживеем ситуации, наситени с напрежение, кризи, стрес. Драми, прозрения, остри липси, внезапни осъзнавания на нуждата или важността на някого (или нещо) в живота ни ще бъдат във фокуса на случващото се на „сцената на душата ни“. Промените, които ще направим сега, емоционално, доста неосъзнато и със замах, ще са били нужни отдавна в живота ни.

Романтичните изживявания, творческите дела и децата ни ще са засегнати в една или друга степен от това затъмнение, по-точно от нашето отношение и от начина, по който ги приемаме или изживяваме. Трябва да се въздържаме от негативните прояви на Лъвските качества егоизъм и мелодраматичност, още повече че решенията ни ще са повлияни силно от чувствата. Да наблегнем на любящата и протекционистична черта на Лъва. А за чувствата и съзнанието си да помним, че трябва да изчакаме затъмнението да отмине, защото то „затъмнява“ и възприятията ни – кара ни да виждаме всичко обагрено от нашите емоции. Тези излезли на повърхността емоции не могат да бъдат спрени, а и не трябва, но решенията е по-добре да изчакат.

Осветените от това затъмнение области вече няма да са същите за нас след него.

Преди 19 години (на 31 януари 1999 г.) имаше затъмнение като това сега и можем да си спомним какви бяха събитията тогава. Както и да имаме предвид, че темите, които то ще отвори за нас сега, ще продължават да изплуват като важни за нас в следвашите лунации по тази ос (Лъв–Водолей).

И ще очакваме следващото – частичното слънчево затъмнение на 15 февруари при новолунието на 8 градуса във Водолей. То ще съвпадне с Китайската Нова Година, начало на годината на Земното Куче.

За детайлни лични прогнози за връзките и взаимоотношенията си свали Astrobooth приложението от App Store или Google Play или влез на www.astrobooth.com.