Лица

Любимите ни блогъри: Деница и Мария от The Secret Dinner

Днес ви представяме момичетата от кулинарния блог The Secret Dinner

Любимите ни блогъри: Деница и Мария от The Secret Dinner

Днес в нашата рубрика за любими блогъри ви представяме Деница и Мария от The Secret Dinner. Блогът е пространството, в което те споделят любовта си към храната, простите неща и експериментите. Убедили са се, че най-важното в тяхната работа е радостта. Запознайте се с двете момичета и почерпете от вдъхновението им.

Кои са Деница и Мария тук и сега?

Ние сме The Secret Dinner.

Не е ли огромна конкуренцията в кулинарното блогърство? С какво вашият блог е различен от останалите?

Не започнахме The Secret Dinner с мотив да се конкурираме с никого и така поддържаме пространството му. Искаме хората, които го следят, да научават интересни и прости рецепти, да виждат хубави гледки и да им е приятно да се спират при нас.

Как станахте блогъри?

Естествено се получи. По-скоро беше начин да обединим общия си интерес към кулинарията, храната, експериментите и любовта ни към простите удоволствия. Вкусна проста сезонна храна, добре комбинирана, поднесена и съчетана. С много разговори, споделяне, информативност.

Какво е за вас блогърството? Мисия, хоби или начин да се издържате?

Хоби, начин на изразяване, но да се издържаме… категорично не.

Ако живеехте на Запад, какво щеше да е различно?

Вероятно комерсиализирането, което там като че ли е неизбежно и върви заедно с поддържането на блог. Блогосферата извън България е с доста повече натрупване. Ние се развиваме. Не печелим от това, не отнема цялото ни време и внимание. Деница е маркетинг мениджър на голяма компания, а Мария – ПР на свободна практика.

Кои са блогърите, които следите?

Кулинарни и не локални.

Кое е най-важното във вашата работа?

Да носи радост. Не е клише, това е самата истина. Защото има дни, в които да се планува пост, приготви, отснеме и разкаже, изисква много проучване, четене, подготовка. А времето никога не е достатъчно. Затова, ако няма радост, не се получава.

Трудно ли ви е понякога да намерите достатъчно мотивация, за да продължите?

Ние сме доста активни като публикации. Започнахме дори още по-амбициозно – с по две публикации дневно. С времето, в което поддържаме The Secret Dinner (4 години), пренаредихме графика си. Не сме се отчаяли нито за миг. Вярваме в това, което правим. Имаме последователи, които пък ни дават увереност, че сме на прав път.

Вярвате ли, че качествените блогове променят средата, в която живеем, по някакъв начин?

Категорично да. Все пак границата между това един блог да е  информативен и естетски или досаден и скучен е много тънка.

От кой голям готвач се възхищавате?

Йотам Отоленги, Феран Адриа.

Какво не бихте сготвили никога?

Куче.

А винаги?

Всички видове риби и морски продукти, паста.

Save