Изкуство

Микс на макс! В дома на Айрис Апфел

Тристайният апартамент на Айрис се намира на Парк авеню в Манхатън.

На 96 Айрис Апфел е извън абсолютно всеки стереотип за остаряването, а животът й и работата й като моден и интериорен дизайнер я правят една от големите икони на стила на времето ни. Домът й в Ню Йорк е отражение на нейното ексцентрично и динамично усещане за модата. Уникално място, което просто трябва да се види!

Тристайният апартамент на Айрис се намира на Парк авеню в Манхатън. Премества се в него през 1978 г. заедно със съпруга си Карл. Времето си прекарват между Ню Йорк и Палм Бийч.

„Ако си честен със себе си и докато не имитираш някого, ще намериш своя естествен стил. Аз определено се обличам и декорирам в един и същи дух.”

За Айрис модата и интериорите са свързани и винаги са били израз на нейния вкус и естетика. Обзавела е апартамента с неща, които обича. Винаги казва, че се облича както й харесва и че е подредила дома си както й харесва – без влияния от други и без да се взима твърде насериозно.

За нея хуморът е много важен и затова в къщата й скъпи предмети на изкуството си съжителстват щастливо с такива тип „куче-касичка”. Това е едно от нещата, които я отличават – майсторка е точно на миксирането на ценни и много скъпи couture неща с такива, които открива през годините на пазарчетата за вехтории.

„А тайната на щастлив дом?
Щастливи обитатели!”