Звезди

Миранда иска властта в Ню Йорк

Кари и Саманта вече подкрепиха кандидатурата. Ние също!

Миранда иска властта в Ню Йорк

Снимка: bostonherald.com

Синтия Никсън, по-известна като Миранда от "Сексът и градът", е новият кандидат на Демократите за губернатор на Ню Йорк. Политическата надпревара е далече, но новината вече развълнува Щатите, а и нас. Какво знаем за актрисата освен това, че беше блестяща в ролята си на борбен адвокат?

Синтия е родена и израснала в Ню Йорк в семейството на самотна майка. Учила е в държавно училище, започнала е да играе на 12, за да изкарва пари за колеж, понеже е нямало друг начин. Следва актьорски успех не само в киното, но и в театъра. Преди няколко години актрисата сключи брак със своята партньорка Кристин Маринони, с която имат син. Има и две по-големи деца от връзката си с фотографа Дани Моузес.

Важните теми, по които Синтия Никсън смята, че има нужда да се чуе гласът й, са праватa на жените, женското здраве, равенството между половете, правата на ЛГБТ хората, подобряване състоянието на училищата и на образованието. През последните 20 години тя се е борила активно именно по тези каузи, което я отличава от образа на поредното селебрити с политически амбиции. По този въпрос тя уверено казва, че човек може да има повече от една кариера в живота си, а ние сме съгласни.

Синтия застава и зад легализирането на марихуаната. Признава през смях, че е пушила трева точно два пъти в живота си през 80-те години, но подчертава, че за белите хора в Щатите марихуаната е практически легална, никой не ги арестува за притежание. При цветнокожите обаче това е често използван аргумент за арест. 

Колежките ѝ от любимия на поколения жени сериал "Сексът и градът" Сара Джесика Паркър и Ким Катрал вече подкрепиха кандидатурата. Първият тур на вота за Ню Йорк е на 13 септември. Слоган на кампанията е "Синтия за Ню Йорк" - малкото й име, защото фамилията вече е използвана от Ричард Никсън.