Моят есенен градски маршрут: От Париж до най-цветното място в София

Моят есенен градски маршрут: От Париж до най-цветното място в София
СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

Обичам да излизам на среща с града. Да вървя дълго пеша, да откривам нови места, да завивам по малки цветни улички, да се любувам на красивата архитектура в столицата. Есента е един от най-красивите сезони за разходка в София. Сезон на носталгия по лятото, но и такъв, който открива толкова вълнуващи възможности пред нас. Днес ви показвам един от любимите си есенни маршрути, а в ръцете си държа новия Samsung Galaxy Note8, за да запечатам всяка своя крачка.

Може и да не знаете, но в София има улица с романтичното име "Париж". Обичам да минавам по нея, тя е толкова кокетна и ме отвежда до градинката на "Кристал" до храм-паметника "Св. Александър Невски", където се спирам, за да разгледам колоритните картини и малките сергии с антикварни вещи. Снимките тук са задължителни, а с Galaxy Note8 те наистина стават невероятни.

Телефонът е снабден с две 12-мегапикселови задни камери с оптична стабилизация на изображението (OIS) както на широкоъгълния обектив, така и на телеобектива. Независимо дали се разхождате или тичате, OIS ви позволява да заснемете по-ясни изображения. Широкоъгълният обектив се отличава и с двоен пикселов сензор с бърз автоматичен фокус, така че можете да заснемате по-ярки и ясни снимки, дори и при слаба светлина.

Продължавам по пътя си и минавам покрай Национална галерия "Квадрат 500". Сградата от 1881-83г., в която се помещава галерията днес, е проектирана от виенския архитект Фридрих Швамбергер и първоначално в нея се е намирала Държавната печатница. След това е била частично разрушена при бомбардировките на София по време на Втората световна война и впоследствие е възстановена напълно. А в днешния си вид сградата е дело на известния български архитект Никола Николов, намирам я за изключително красива.

Отново спирам за кратко, правя няколко съвършени снимки с функцията Live Focus на Galaxy Note8, която ви позволява да контролирате дълбочината на снимката и да добавите боке ефект (bokeh), докато снимате или след това. В режимa Dual Capture пък и двете задни камери едновременно правят две снимки, като по този начин ви позволяват да запазите и двете изображения: един близък кадър от телеобектива и един широкоъгълен кадър, разкриващ целия фон на снимката.

Сега е време за кафе и десерт в едно от любимите ми заведения – "Timeless" на ул. "Кракра" 11, където често си правя работни срещи или се виждам с приятелки за малко сладки приказки. Набързо разглеждам кадрите, които вече съм направила с Galaxy Note8, и опознавам още една страхотна негова функция. Подобреният S Pen отключва спектър от изцяло нови начини за писане, чертане, рисуване, взаимодействие и общуване с телефона. Със S Pen наистина можете да правите почти всичко – да пишете, да рисувате, да премествате, да копирате, да добавяте стикери и цвят към снимки и съобщения, за да ги споделяте с приятелите си точно по начина, по който вашата креативност диктува. Има и една суперполезна добавка – "гумичка", с която можете лесно да триете написаното или нарисуваното, докато постигнете желаното.

Последна спирка в моя есенен градски маршрут е едно много цветно място на ул. "Шипка" 24 – магазин L'amore Decoration. Неговата декорация винаги впечатлява и ме кара да спра за миг и просто да се полюбувам на красотата пред себе си. Сигурна съм, че и вие ще го направите.

С подкрепата на Samsung Bulgaria

Кристина обича да излиза на среща с града. Да върви дълго пеша, да открива нови интересни места и барове, да завива по малки цветни улички и да се любува на красивата архитектура в столицата. Друго нейно описание, за което приятел й подсказва, е „пресушителката на морето, преброителката на песъчинките“, защото най-спокойна, щастлива и вечна се чувства, когато е близо до морския бряг...