Общество

На поход срещу ракa на гърдата

Походът е част от кампанията "От любов към живота – Avon срещу рака на гърдата"

На поход срещу ракa на гърдата

За 15-а поредна година кампанията "От любов към живота – Avon срещу рака на гърдата" ще привлече вниманието на обществото към тази коварна болест.

Всеки от нас може да прегърне каузата на кампанията, присъединявайки се към Похода срещу рака на гърдата на 4 юни в София. Той ще тръгне от голямата поляна в Южния парк в 11:00 ч. В челните редици ще видим лицата на благотворителната кауза – смелите сървайвъри от фондация "Една от 8" и посланиците на кампанията тази година – Асен Блатечки, Калин Вельов и Орлин Павлов.

Тази година сърцето на кампанията е милият жест на прегръдката. Всички инициативи ще протекат под мотото "Прегърни ме! От любов към живота".

Прегръдката символизира грижата ни за жените, борещи се с рака на гърдата. В България те са близо 46 000. За да покажат, че всяка жена има нужда от прегръдка, а всяка осма жена има още по-силна нужда от нея, защото се бори с болестта, звездните посланици се включиха в експеримента на Avon "Прегърни ме". Те излязоха по софийските улици и се опитаха да прегърнат колкото се може повече жени, за да засвидетелстват своята подкрепа и да възвърнат самочувствието на жените, борещи се с рака на гърдата.

Походът от Южния парк до Националния дворец на културата е емоционалната кулминация на една кампания, в която предстоят и други инициативи. На 4 юни, заедно с дамите от фондация "Една от 8", на сцената ще излязат и много обичани български артисти, за да се погрижат за доброто настроение и сърдечната атмосфера на събитието.

Основният акцент в кампанията "От любов към живота" 2016 е осигуряването на подкрепа на жени, борещи се с рак на гърдата. Тази година Avon, заедно с фондация "Една от 8", продължават да набират средства за психологически и юридически консултации и групи за взаимопомощ на жени с рак на гърдата, техните семейства и приятели, за практическа подкрепа и профилактични прегледи. [[more]] Това става възможно благодарение на продажбата на благотворителни продукти от розовата серия на Avon. Сто процента от печалбата на всеки продаден артикул се заделят за благотворителната кауза. Към избора от продукти тази година е прибавен и прекрасен шал, създаден специално за българския пазар.

Шалът "От любов към живота" се предлага в три пролетни десена. С лека шифонова материя и красиви принтове на цветя, той е прекрасно допълнение към всеки дамски тоалет и, освен че демонстрира добрия вкус, е и символ на добротата и съпричастността на жената, която го носи.

За 15 години, откакто съществува кампанията на Avon, 700 000 души са прегърнали каузата с поръчка на продукт от розовата серия. С тяхна помощ компанията е дарила близо 1 500 000 лева.

Поръчайте своя благотворителен продукт от предлаганото целогодишно разнообразно портфолио на www.avon.bg или своя представител, сложете елегантния шал "От любов към живота" и елате на поход на 4 юни, за да прегърнем повече жени и да вдъхнем кураж на своите майки, сестри и приятелки.