Начин на живот

На разходка в Дисниленд - Париж

Винаги съм мечтала да заведа децата си в Дисниленд - Париж. Въпреки това вече няколко години подред отлагам този момент поради една или друга причина.

Винаги съм мечтала да заведа децата си в Дисниленд-Париж. Въпреки това вече няколко години подред отлагам този момент поради една или друга причина. Тази година решихме, че е време да осъществим тази мечта, преди Криси да порасне твърде много.

Прочетохме в интернет всичко необходимо и планирахме пътуването си до Париж. Не направихме предварителни резервации за най-култовите ресторанти в парка и не купихме билети онлайн, но всичко мина напълно нормално и без излишни притеснения и емоции.

Важно е да отбележа, че бяхме много притеснени, че ще висим на огромна опашка за билети, но това не беше точно така. Пристигнахме с влакчето от Париж около половин час преди да отвори паркът, т.е. някъде около 9,30 ч. Това се оказа добър ход, защото успяхме да си купим билети за по-малко от десетина минути. [[more]]Решихме, че ще платим само за основния парк и ще пропуснем “Уолт Дисни Стюдиос” просто защото един ден не е достатъчен, за да обиколиш всички възможни атракции дори само в единия парк. Оказахме се напълно прави – около 16 ч. всички бяхме напълно изтощени и искахме да се приберем в хотела, въпреки че имахме възможност да останем още няколко часа в комплекса. [[quote:0]] Всичко в Дисниленд–Париж е емоция и предизвикателство за фантазията. В основния парк има 43 атракциона, които, стига да вложите всичко от себе си, можете да посетите за един ден. Това обаче изисква огромна мотивация и воля, защото е изключително изтощително въпреки добрата организация в парка. Навсякъде има големи, да не кажа огромни опашки, които трябва да преодолеете, за да стигнете до всяко кътче в парка. Почти всички забавления, които са свързани с конкретни съоръжения като влакчета, въртележки, спирали, колички и какво ли още не, са сравнително кратки и не отнемат повече от десетина минути, даже това е твърде много.

Обстановката е невероятна, има абсолютно всичко, за което можете да се сетите, и отгоре. Всичко е внимателно обмислено, много добре организирано и напълно обезопасено. Макар че на влакчето в “Биг Тъндър Маунтийн” дълбоко се замислих по този въпрос, когато летяхме с мощна скорост из тъмните тунели в планината на гръмотевиците...

Честно казано, един ден въобще не е достатъчен, и ако ви се отдаде възможност, отделете поне два дни за там. Освен това се запасете с много настроение, търпение и средства, които ще са ви повече от необходими за тази вълшебна разходка в Дисниленд-Париж.