Момичешки тайни

Новолунието на 15 февруари – какво да очакваме?

Рубрика на Astrobooth за любители астролози

Новолунието на 15 февруари – какво да очакваме?

Astrobooth е приложение за партньорски хороскопи, уникално със своя задълбочен и аналитичен астрологически подход. Представяме ви рубриката на Йосифа Архангелова от Astrobooth за любители астролози, която отговаря на нашите най-съкровени въпроси за връзките ни и взаимоотношенията с близките ни хора.

Новолунието на 15 февруари с частично слънчево затъмнение ще активизира знака на Водолея. Това затъмнение се свързва силно с частичното лунно затъмнение през август 2017 г. (21 август) и най-вероятно ще продължи темите, които са били актуални за нас тогава.

Затъмненията се появяват и действат на двойки в два противоположни знака и активират теми, в които има два избора, две страни – за всеки там, където попада оста в картата му. Сега сме в периода на действие на тези по оста Лъв-Водолей и всички теми, които двата знака управляват.

А именно: независимостта спрямо авторитарността, социалното и рационалното спрямо личната увереност и поемането на роля, поведението без взимане на страна, неконвенционалното спрямо традиционно важното, социалната обвързаност спрямо щедрото покровителство с изискване за лоялност и възхищение; романтиката спрямо приятелството, играта и дворцовите ходове спрямо високите хуманни идеали. Общото ще е в липсата ни на гъвкавост (и двата знака са фиксирани), в щедростта, която произлиза обаче от различни мотивации, и в чувството за хумор – при Водолея е странно и с различна гледна точка, при Лъва е класическият stand up comedian стил.

Това означава, че ще решаваме проблемите си иновативно, внезапно, с просветление. Трябва да погледнем напред с обновено чувство, свежо, с оптимизъм и надежда (нещо като свежестта след разразила се буря, когато блесне слънце и животът потича някак „обновен“).

Особено много ще бъде и комуникацията сега. Много разговори, думи и контакти, повече насочени към информацията и фактите, по-малко към чувствата. Ще имаме и енергия от Марс, който ще е в „приятелска“ позиция, но ще трябва да се пазим от „мъглата“, която Нептун ще внася.

Може би мечтите ще ни отвлекат далеч, може да поприказваме празни приказки или просто да се насладим на красотата на речта, на музика или на някоя медитация. Ще ни върви в социалните контакти, мисленето заедно, брейнсторминга; приятелските връзки ще са интензивни и ще ни носят радост и споделени мисли. Чувствата и нуждата от партньора ще бъдат налице, но в един друг


план (Венера и Сатурн са в хубав аспект, незасягащ затъмнението, но в неговата карта). У партньора сега ще търсим дълготрайните отношения и рамо, на което да се опрем. Ще си подадем ръка и ще се свържем лесно с другия без тежестта на силните чувства и големите изисквания.

Една лекота в общуването ще внесе и приятното чувство за лесно случване на нещата в комуникацията, търговията, съобщенията, транспорта, новите технологии и хуманитарните каузи и принципи. Приятелите и социалната среда ще бъдат нашата „сцена“ за следващите 30 дни и за следващите 6 месеца след затъмнението.

Хубаво е да разгледаме пощата и календара си от затъмненията на 10 февруари, 7 август и 21 август миналата година. Тези теми сега ще се възобновят в живота ни. И ще научим абсолютно неочаквано нещо. Както на 31 януари затворихме завинаги една страница, така сега информацията, която ще научим внезапно и случайно в неангажиращ разговор, ще е от жизненоважно значение за пътя, по който да продължим по тези теми. [[more]] В същото време не бива да прекаляваме, да ставаме твърде „философски“ настроени по тези проблеми, защото ще си проиграем картите и няма да разберем какъв шанс сме получили с новата информация и новата посока на мислене и действие по тези важни проблеми. Юпитер е в предизвикателна позиция спрямо затъмнението и ни казва, че може и голям открит силен играч да се опита да ни вземе ползите, които бихме имали, ако не останем практично действащи спрямо фактите само и опциите, които ни се дават. Нека не си позволяваме да се увлечем и отнесем в лакомия, да се разглезим или да прекалим.

Заради хубавия аспект на Уран (управителят на знака на затъмнението) към небесните тела, които участват в него (Слънцето, Луната и Меркурий), обаче прогнозата за това затъмнение е оптимистична, макар и белязана със знака на внезапните неща, новините, промените в посоката. Изцяло ментално и с елемент на човечност, приятелство и съвместна комуникация, можем да очакваме изненади и новости.

 

За детайлни лични прогнози за връзките и взаимоотношенията си свали Astrobooth приложението от App Store или Google Play или влез на www.astrobooth.com.

Възползвай се от специалната промоция на Astrobooth за Св. Валентин: бонус прогноза за всяка закупена прогноза (подарък 1 кредит за всеки закупен кредит) на 13, 14 и 15 февруари 2018 г.