Момичешки тайни

Планетите казват: Време е за желания!

Рубрика на Astrobooth за любители астролози

Планетите казват: Време е за желания!

Снимка: Lisa Fotios

Astrobooth е приложение за партньорски хороскопи, уникално със своя задълбочен и аналитичен астрологически подход. Представяме ви рубриката на Йосифа Архангелова от Astrobooth за любители астролози, която отговаря на нашите най-съкровени въпроси за връзките ни и взаимоотношенията с близките ни хора.

Подгответе се за изобилие от астрологични събития: Юпитер прави секстил с Плутон на 14 април, Меркурий става директен от 15 април, следва новолуние в Овен на 16 април, а Сатурн тръгва ретрограден от 17 април.

Юпитер на 21^ в Скорпион прави секстил с Плутон на 21^ в Козирог на 14 април за втори път от поредица от три такива аспекта. (Предходният беше на 1 януари на 19^, а следващият ще бъде на 12 септември на 18^ пак в Скорпион и Козирог.)

Бизнесът, търговията и правото ще бъдат акцентираните теми. Те ще покажат някакво развитие от инкубационен период в такъв на мощно разрастване, на голямо разширение със сериозен потенциал. Вярата, въздействието върху другите и визионерството също са области, които ще бъдат повлияни от тези аспекти. Заради тяхната цикличност можем да наблюдавме три тласъка в развитието, като третият ще е финален. Ще проявим амбиция и целеустременост в делата си, ще искаме да успеем и ще вярваме, че можем да постигнем идеалите си. Ще бъдем убедителни и вдъхновени. Сега е моментът да подобрим нещо в условията си на живот или работа, както и да предприемем действия за личностно усъвършенстване и развитие. Ще постигаме персоналните и професионалните си цели. Ще открием начин как да направим това, дори как да използваме метод или ресурс, за които доскоро сме смятали, че не са подходящи или че не са ни на разположение.

Ретроградният Меркурий, който започна на 22 март на 16Овен, ще приключи на 4Овен на 15 април след три седмици ретроградие. (Неслучайно на 22 март имаше транспортни проблеми, които медиите нарекоха „военно положение“. Какво друго да е положението с комуникациите, когато Меркурий „спре“ в първия ден на ретроградието си във войнствения Овен – всичко беше спряло, в София всички главни артерии бяха със задръствания и придвижването ядоса доста участници.)

Е, вече можем да си отдъхнем – да подписваме договори, да си купуваме нови неща, да стартираме планове, но не съвсем... до 3 май, когато Меркурий ще излезе от ретроградната си сянка. Така че преглеждайте си документите, внимавайте да не забравите някъде някоя вещ, купувайте с отстъпка и четете малките букви в договорите внимателно.

Новолуние в Овен на 16 април в 4:57 ч.

В понеделник, 16 април, в 4:57 ч. ще настъпи новолуние в Овен. Овен е първият знак от зодиака, затова и новолунието в Овен има най-мощната инициираща сила, сила за обновяване и постигане на целите. Особено ако те са лични цели, свързани със самите нас и амбициите ни. Много е важно сега да опитаме нещо ново – по нов начин или по нов път да вървим към целите си, изпълнени с жар и увереност. Овенът ни прави агресивни, настъпателни, не се съобразяваме много-много с другите и за новите си начинания, в които ще хвърлим енергията си, това е добре. Куражът ни идва отвътре, изпълнени сме с идеи и желания, вътрешната ни пролет ни кара да цъфтим във всяко отношение. Ако дълго сме лелеяли мечта, сега е моментът да я превърнем в проект и да тръгнем да я осъществяваме, да се борим за нея с увереност.

В края на този лунен цикъл (28 дни) ще берем резултатите на това, което започнем сега, били те малки или големи. Време е да


преосмислим целите си и начина си на живот, да използваме силата на това новолуние за личното си Аз, за самочувствието си, за осъществяването си. Плановете ни може и да са големи, но трябва да са реалистични и да ги започнем с устрема на огнения знак. Сега е моментът за важни промени, които ще се проявят още след следващото пълнолуние и преди новолунието в Телец.

Новите начала са обречени на успех сега. Овенът се учи в опита и действието – нека правим като него, дори да поемем риск или да предприемем приключeние. Навлизането в нови територии, завземането на „нови земи“, конкурирането, битката, яркото отстояване на собственото Аз са достойнствата и стихията на тази зодия. Ще трябва да дадем всичко от себе си, защото „без кръв няма победа“. Поемането на отговорност за нас самите и способността да се възприемаме ясно и да се изразяваме и изявяваме автентично, са нашите сили при това новолуние. Сега можем да разчитаме на себе си напълно, че ще се справим със задачите – Овенът няма страх от нищо.

Новата Луна е в съвпад с Уран и затова ще е още по-добре, ако скъсаме с лош навик, променим рутина и внесем новост в живота си. Но пък Луната и Уран са в квадрат с Плутон и ще трябва да обуздаваме необмислените си импулси и нетърпението си. Тригонът ѝ със Сатурн, от своя страна, ни казва, че всяко търпение и последователност ще бъдат възнаградени, както и следването на правилата. И тъй като и Меркурий е „спрял“, преди да стане пак директен, можем да внимаваме и за комуникационни пречки и неразбирателства. Шансовете да не разберем нещо или нас да не ни разберат, са големи сега.

Това новолуние е на 26^ Овен и ще се отрази най-вече на хората с лични планети и точки от хороскопа от 22^ до 30° в кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог.   

17 април – Сaтурн става ретрограден в 9° Козирог

Това ще е важно за кардиналните знаци, които имат планета или ос от 28° Водолей до 13° Козирог.

Сатурн влезе в предретроградната си сянка на 10 януари на 2° Козирог, на 17 април става ретрограден на 9° Козирог, а на 6 септември на 2° Козирог става директен и излиза от постретроградната си сянка на 12 декември в 9° Козирог.  

Дългото и значимо ретроградие на Сатурн ще разгледаме в следващата статия на Astrobooth.