Нещо очаквано

Победителката в "Гласът на България" ще подгрява Имелда Мей

Kонцертът бе отложен, но за сметка на това се очертава да е още по-интересен.

Нетърпеливите да чуят омайния глас на Имелда Мей ще трябва да почакат още малко, защото концертът бе отложен за 21 септември. За сметка на това обаче се очертава да е още по-интересен. Преди кралицата на рокабили и на джазирания блус да омагьоса взискателната българска публика, на сцената ще видим победителката в последното издание на музикалния конкурс "Гласът на България". 

Ния Петрова ще се появи със своята група, за да представи 40-минутна програма. След това вековната сцена на Античния театър в Пловдив ще бъде завладяна от новата музикална емблема на Ирландия, която идва у нас точно когато е на върха на славата си. 

Имелда Мей е била на една сцена с много от големите имена – Лу Рийд, Том Джоунс, Робърт Плант, Дейвид Гилмор и други. Най-новият й албум – "Life Love Flesh Blood", хипнотизира критиката в Ирландия и Великобритания и с това, че в него Имелда пое в неочаквана посока – нов груув, комбинация от джазиран блус, соул, госпъл, фолк, рок, акустични и почти кинематографични преживявания. 

"Това е албумът на живота й! Еротичната сила на музиката е невероятна. Обичах момичето, което беше, но сега обичам дори още повече ЖЕНАТА, в която то се превърна!", подчертава Боно от U2, който е ментор на Имелда и дори признава, че леко завижда на своята сънародничка за новото й парче "How Bad Can A Good Girl Be?".

Продуцент на албума "Life Love Flesh Blood" е американската легенда Ти Боун Бърнет, носител на най-големите музикални и филмови награди. На китара гостува самият Джеф Бек, а на пиано – маестро Джуулс Холанд. В Пловдив ще чуем не само новите песните, но и предишните хитове, които направиха Имелда Мей толкова голяма – рокабили и суинг сензацията "Johnny's Got A Boom Boom" (2008) и "It's Good To Be Alive" (2014).