От А до Ям

Пролетни царевични кюфтета

Обещах си да ходя, а не да се тътря, да си държа главата и раменете изправени, да излизам възможно най-често сред природата и кракът ми да не стъпи в мол поне до есента. От цялата тази приятна пролетна еуофория ми е цветно не само в душата, а и на масата...

Пролетни царевични кюфтета

Дългата зима ме умори безкрайно. Дори бях забравила, че има и друго време, друго слънце. Събуждах се сива и уморена. Дори си купих витамини, но все забравям да ги пия. Но вече виждам света в цвят и поглеждам към ярките лакове, търся си герданчетата от миналото лято, поръчах си нови обувки и рокля, мечтая за пясък, синьо небе и топла морска вода. Прибрах колата в гаража и си обещах да излизам с нея само ако е напълно наложително. Извадих колелото. Най-после ще направя от този балкон чудна градинка. Купих си бутилка за вода и се зарекох да пия поне по 2 литра на ден и да не давам и стотинка повече за излишна пластмаса. Обещах си да ходя, а не да се тътря, да си държа главата и раменете изправени, да излизам възможно най-често сред природата и кракът ми да не стъпи в мол поне до есента.

От цялата тази приятна пролетна еуофория ми е цветно не само в душата, а и на масата. Пазарувам по цвят,  готвя лесно, искам да съм навън възможно най-много. Така че, ето една свежа, лесна, бърза рецепта:)

За кюфтетата

400 г сладка царевица от кутия

2 с.л. зехтин

2 яйца

½ ч.ч. брашно

1 стрък пресен лук

сол

[[more]]За дресинга

1 ч.ч. кисело мляко

½ ч.л. горчица

¼ ч.л. къри

½ скилидка пресован чесън

сол

В  купа смесете продуктите за кюфтетата. Печете ги върху нагорещен тиган с незалепващо покритие. Ако не сте сигурни в покритието, намажете тигана с малко зехтин. Кюфтетата отлейте с лъжица и печете по 2-3 минути от всяка страна. Изчакайте да изстинат и сервирайте с дресинга.