Мода

Рокли от рибарски мрежи или как се прави отговорна мода

Новата колекция H&M Conscious Exclusive 2018 отново демонстрира иновации в областта на устойчивата мода,

Новата колекция H&M Conscious Exclusive 2018 отново демонстрира иновации в областта на устойчивата мода, като представя аксесоари, изработени от изхвърлени свещи, и рокли, направени от рибарски мрежи и други найлонови отпадъци.

Освен TENCEL™, рециклиран полиестер и органичен лен в колекцията за пролетния сезон H&M въвежда и съвсем нови устойчиви материали като ECONYL® (100% регенерирано влакно от рибарски мрежи и други найлонови отпадъци) и рециклирано сребро.

Специално за колекцията нишките ECONYL® са деликатно изтъкани в прозрачна материя с ефектна бродерия от дантела, от която е изработена великолепна сватбена рокля, както и романтична мини рокля с дълги ръкави от дантела. Рециклираното сребро пък се появява в нежни бижута.

H&M Conscious Exclusive тази година отдава почит и на "Движението за изкуства и занаяти в Швеция" и черпи своето вдъхновение от креативния дом на Карин и Карл Ларсон, шведски художници от XIX в. и началото на XX в. Къщата Lilla Hyttnäs с красивите си картини и гоблени става основната отправна точка на дизайнерския екип, който създава съвременна и атрактивна колекция от великолепно изработени дамски облекла, обувки и аксесоари, произведени от устойчиви материали.

Красивата рекламна кампания е заснета от фотографа Микаел Янсон, а в нея участие взима Кристи Търлингтън Бърнс – световноизвестният модел и основател на организацията за здраве на майките "Every Mother Counts".

Тази година колекцията ще бъде налична на 19 април в избрани магазини на H&M в цял свят, както и онлайн на hm.com. В България ще я откриете онлайн и в магазин H&M на бул. "Витоша" 6.