Неделен книжен клуб

"Семейство по френски", Саманта Веран

Една съвременна приказка, базирана на истинската съдба на своята авторка.

"Семейство по френски", Саманта Веран

Това е една от онези книги, които ще ви накарат да се отпуснете и да оцените дребните радости в живота си. Лека, неангажираща и много оптимистична. Подходяща за тези, които имат нужда от кураж, повече вяра в късмета си и любов. Една съвременна приказка, базирана на истинската съдба на своята авторка – Саманта Веран. [[more]] Историята няма да ви изненада в сюжетно отношение, но това не трябва да ви отказва. Написана е с много любов и отношение, лишена е от излишни претенции и е подправена с много вкус. В нея ще откриете отговора на основния въпрос в живота – "Как да бъдеш щастлив?", а не само "Как да създадеш френско семейство?". Да, не е лесно и е изпълнено с препятствия, но както казва един приятел, "Как ще оценим хубавите неща в живота, ако не ни се случваха и лоши?".

Лично аз харесах рецептата на Саманта за щастлив живот и смятам да се пробвам с някои от вълнуващите френски кулинарни рецепти, които тя споделя в книгата си и които силно ме заинтригуваха.

П.П. Четенето на тази книга се препоръчва при пълен стомах и с чаша шампанско или вино в ръка. В противен случай рискувате да се сблъскате челно с "уханието на herbes de Provence" и с френската кухня, без да имате възможност да я вкусите на мига.