Общество

"Смятам, че светът ще е по-добро място, ако бъде управляван от жени."

"Какво искат жените", Коледната колонка на Деси Димова

"Смятам, че светът ще е по-добро място, ако бъде управляван от жени."

Вие вярвате ли в разликите между половете, момичета? По този въпрос учените се разделят на три – максималисти („Да, има големи разлики!”), минималисти („Половете са еднакви!”) и конструктивисти („Безпредметно е да ги сравняваме!”). Изследванията пък показват, че основната разлика е в „моралния глас” – жените са грижата, мъжете са справедливостта. Изобщо темата е широка, а има и една друга любопитна група – наблюдателите, които печелят от преувеличаването и на минималните разлики (помните ли филма с Мел Гибсън? Е, струвал е 70 милиона, а е инкасирал 347 милиона!).

Ние решихме да проверим какво се случва в практиката и да се позабавляваме. Попитахме няколко интелигентни и духовити мъже "Какво искат жените?" и се смяхме от сърце. Но вложихме и разум!

Днес ви представяме Марин Карагеоргиев, предприемач, на 43 години, в щастлива брачна връзка с Таня от много години.

Какво искат жените?

Всичко. :) Но трябва да се отбележи, че това важи за всички – и за мъжете, и за жените. За съжаление, има доста стереотипно мислене по този въпрос, което се налага от медиите и масовата култура. Според мен това, което иска един човек, се определя от нивото му на познание, образование, амбиция и емоционална интелигентност. Съответно, желанията на хората се обуславят от тяхната база. Една жена в "ниския диапазон" на тези показатели ще иска базови неща – сигурност, внимание, пари... Жена в "горния диапазон" ще иска да е примерно канцлер на Германия и може би ще бъде. [[quote:0]] Смятам, че жените искат това, от което имат нужда. Някои имат нужда от внимание, други – от сигурност и закрила, трети – от обществен престиж и положение. Някои имат нужда да тормозят, а други – да бъдат тормозени. ;)

Нуждата е субективна за всеки, но мисля, че жената иска да има доверие на партньора си, да вижда бъдеще с него. Да може да бъде себе си с него.

А какво Вие очаквате от жените?

Олеле, откъде да започна...

Шегата настрана, опитвам се да нямам очаквания спрямо хората. Вярвам, че това е добра рецепта за щастие. [[more]] Аз смятам, че жените са по-добри хора от мъжете. Смятам, че светът ще е по-добро място, ако бъде управляван от жени. Иска ми се този им потенциал да бъде реализиран.

Какво не можете да разберете у жените?

При добро желание всичко може да бъде разбрано. Това, което най-много ме забавлява при жените, е селективно-креативната памет.

Разкажете ми за своята любима?

Казва се Таня. Живеем заедно от 22 години – това казва много. :) Мисля, че са много малко жените, които биха могли да ме изтърпят толкова време, за което съм й безкрайно благодарен. Тя е хубава, забавна, високоинтелигентна и грижовна и е по-добър човек от мен. С Таня имаме сходни виждания за света.