Неделен книжен клуб

"Сняг вали", Джон Грийн, Морийн Джонсън и Лорън Миракъл

Топла, нежна и ароматна е тази книга, като чашата с гореща напитка около която обвиваме ръце поемайки мириса на възможността за чудо.

"Сняг вали", Джон Грийн, Морийн Джонсън и Лорън Миракъл

[[more]]Трите новели в сборника "Сняг вали" наистина са романтични, на пръв поглед подходящи за подарък като че ли само за подрастващи девойки.

Вярно, средната новела – тази от Джон Грийн, не само не е написана от жена, но и героят е момче, но това не променя много общото звучене. Повярвайте, едва ли някой намусен тийнейджър ще ви бъде благодарен, ако му поднесете книгата.

Ала в тези заредени с вълшебство дни, това четиво може да замени поомръзналите ви вече коледни филми. А и нека да сме честни, кое момиче, независимо колко голямо е вече, в най-скритото и тайно свое кътче не e оставило жива мечтата за онзи магичен коледен сняг, който така ще натрупа, че дори ще спре влака ни в някое чудно място, където ще преосмислим живота си и ще престанем да тичаме според очакванията на другите? Ще се срещнем ли с истински важните за нас хора, или ще си останем на мястото, където сме и ще трябва да се изправим пред отхвърляните за по-нататък решения... Няма значение, белотата на снежинките и специфичността на празника ще ни изведат по онази пътека, по която отдавна трябваше да сме тръгнали.

Топла, нежна и ароматна е тази книга, като чашата с гореща напитка, около която обвиваме ръце, поемайки мириса на възможността за чудо.