Любов и други бедствия

Тайните на дългата връзка

Фотографът решава, че когато снима сватби, ще иска от младоженците да посочат една двойка сред гостите, която е пример за дълга и щастлива връзка.

Тайните на дългата връзка

Елизабет и Майкъл (заедно от 1985 г.) ”Малко късмет. Как можеш наистина да познаваш някого, преди да си живял с него? Но се сещаме за три неща. Първо, много секс, особено в началото. Второ, децата, нещо уникално, което споделяте заедно. Това е тежка работа, отговорна. Чувство за хумор не вреди, особено когато е ужасно. Трето, късмет, когато децата вече са големи, харесвате ли се още? Искате ли да пътувате, да опитвате нови неща и т.н.? Важно ли ви е, че ще остареете заедно? Ако да, тогава работи!”

Дейвид Уейгтман е сватбен фотограф с десетгодишен опит. Миналата година решава, че когато снима сватби, ще иска от младоженците да посочат една двойка сред гостите, която е пример за дълга и щастлива връзка. В повечето случаи това са бабите и дядовците на младоженците.

Дейвид намира място, където да направи портрети на двойките на естествена светлина. Фотографът е силно повлиян от работата на Елизабет Шуматоф и нейния „Недовършен портрет на президент Франклин Делано Рузвелт”, така че обработката е в сходна стилистика. Портретите са направени първо на всеки от двойката поотделно, а след това с Фотошоп са композирани така, че да създават впечатление за недовършена картина.

Дейвид записва и мъдрите думи, които тези двойки, някои от които с повече от половинвековен брак, споделят. Всички са обединени от сходни неща. Вижте кои са те в галерията.