От А до Ям

Ти какво закуси днес?

Правилната балансирана закуска включва предимно протеини, но и въглехидрати.

Ти какво закуси днес?

Всички знаем, че закуската е най-важното хранене за деня, но освен че не бива да я прескачаме, е важно и какво включваме в нея. Правилните навици и тук са много важни и ако трябва да съм честна с вас, аз продължавам да ги изграждам късно и по трудния начин – години без закуска, нищожни и бързи обяди, обилни вечери, натрупани килограми, небалансирани диети, сваляне на килограми, мигновен йо-йо ефект и така до безкрай. [[more]] Закуската е важна, защото завърта чекръка на метаболизма след сън. Ако я пропускаме, този процес се възпира, тялото реагира като при стрес и метаболизмът се забавя, което не подпомага отслабването.

Правилната балансирана закуска включва предимно протеини, но и въглехидрати. Протеиновият елемент под формата на млечнокисел продукт е идеален избор. Новата Активиа Finesse в това отношение е перфектна първо, защото е богата на така полезните Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Bifidus ActiRegularis, и второ, защото е в оптимално количество. От въглехидратния елемент на закуската моментално изключвам простите въглехидрати (бяло брашно, бяла захар) за сметка на зърнени храни. Сред тях киноата се очертава като тотален фаворит заради това, че е единственият природен продукт, който съдържа всичките осем незаменими аминокиселини, и заради високото съдържание на протеини.

Аз си признавам, не мога да не подсладя тази комбинация, и избирам малко от добрия стар мед. Ако искате, можете да ползвате малко агаве или кленов сироп. Добавете мъничко ядки, няколко парченца плодове и имате една балансирана, богата на белтъчини, фибри и добри въглехидрати закуска, благодарение на която няма да мислите за храна поне няколко часа и така ще избегнете неконтролираното похапване до обяд.

[[quote:0]]

1 ч.ч. вода
1 с.л. киноа
180 г Активиа Finesse
1 ч.л. мед
2-3 бр. малини
5-6 бр. боровинки
1 с.л. микс ядки 

В малка тенджерка сипете водата и киноата. Варете около 10 минути (или според указанията на опаковката). Прецедете я през сито.

В купичка изсипете млякото и меда, добавете добре отцедената киноа, плодовете и разбъркайте. Поръсете с ядките. 

С подкрепата на Активиа