Нещо очаквано

Уикенд маршрути: Филмов маскарад, пътешествие през очите на дете и pop-up shop за съкровища

Този уикенд ще бъде международен, филмов и красив

Уикенд маршрути: Филмов маскарад, пътешествие през очите на дете и pop-up shop за съкровища

Снимка: Creative Visual Solutions

Този уикенд започва под шапката на петък 13-и, но ние намираме това за добра поличба и се надяваме да ни мине котка път и да ни отведе на интересно място. За да не разчитаме само на евентуалната черна котка, съставихме сами списък от места и събития, които си струва да посетим, без значение суеверни ли сме или не. 

Ето къде може да се засечем този уикенд.

 

Петък


Филмов маскарад

MOVIE MUSIC NIGHT LIVE Edition
Традиционно веднъж в сезона клуб Terminal 1 организира филмова вечер, в която дрескодът е "легендарни филмови герои". Това означава, че препоръчителното облекло е нещо, напомнящо за любими и разпознаваеми филмови персонажи, а сетлистът е съставен изцяло от музика, включена във филми, като не е задължително тя да е била част от специално обособен саундтрак. Това включва песни от игрални филми, сериали, анимация и български продукции. На това издание специални гости ще са Милица Гладнишка и Михаил Йосифов секстет, ще се включи и Васил Спасов. 

13 април в клуб Terminal 1 на ул. "Ангел Кънчев" 1 от 22:00 ч. Вход: 6 лв., за спазилите дрескода: вход свободен.

 

Събота


Пътешествие през очите на дете

47 000 км - Приключението на Сами в Южна Америка
Самуел е на 13 години, роден в Перу. От началото на януари до средата на февруари заедно със семейството си е пропътувал 47 000 км из Южна Америка в Аржентина, Уругвай, Чили, Перу и Еквадор и няма търпение да разкаже на всички за това. Може да чуете историите му за най-дългата и най-широката улица в света, за най-малката къща и най-вкусните стекове, за най-стария небостъргач в Южна Америка, за ресторанта, въртящ се на 360 градуса, и за 200-годишния асансьор в Клуба на пътешественика

14 април в Клуб на пътешественика на ул. "Сердика" 19 от 17 часа. Вход: свободен.


Събота и неделя


Pop-up shop за находки

KNAPP / Hidden garden S/S 18
Пролетта започва с нова колекция и 3 дни pop-up shop, в който ще вземат участие и някои от любимите ни дизайнери на бижута и аксесоари. Вечерта на 12 април те ще представят вдъхновението си за топлите месеци, а през следващите дни ще можете да пазарувате.

Първият KNAPP pop-up shop, който приобщава отбрани дизайнери на бижута и аксесоари, ви чака дори още от петък, когато новите колекции ще бъдат представени. Уикендът е отреден за пазаруване - ще бъдат на разположение модели от предишни колекции, някои от които с намаление, а други в уникални бройки, специално разработени за събитието. Това значи, че през целия уикенд ще може да разгледате, пробвате и закупите KNAPP дизайн, но също и бижута от Антоанета Рамджули, Биби Копоева, Евгения Цанкова и Яна Танковска, Емилия Емилева, PAPIETA и чанти от CHANTA или KIPRA.

12, 13 и 14 април в Gallery 2.0 на ул. "6-и септември" 26 от 12 ч. до 19 ч.