Нещо очаквано

Уикенд маршрути: Златните години на джаза, Paraplanner, кафе и сладкиши

Плановете за тази събота и неделя са...

Уикенд маршрути: Златните години на джаза, Paraplanner, кафе и сладкиши

Снимка: Chevanon Photography

Тази седмица уикенд маршрутът ни включва проект, посветен на златните години на джаза, концерт на една от най-свежите български групи, а всичко това ще бъде допълнено от много кафе и апетитни сладкиши.

Ето и подробностите за събитията, които очакваме с нетърпение.

 

Петък

Златните години на джаза

Златните години на джаза отново ще оживеят на сцената на Студио 5. Проектът обхваща времето, когато джазът се превръща в нещо повече от музика - той става социален феномен и оформя мирогледа на няколко поколения. А песните на Ела Фицджералд, Луис Армстронг, Франк Синатра, Били Холидей, Тони Бенет, Нина Симон, Нат "Кинг" Кол, Ета Джеймс, Рей Чарлз ще бъдат поднесени с много класа и стил. Златните години на джаза ще бъдат представени от Марина Господинова (вокал), Михаил Йосифов (тромпет), Милен Кукошаров (пиано), Димитър Карамфилов (контрабас) и Атанас Попов (барабани).

16 март в Studio 5 (Вход А4 на НДК) от 23 часа. Вход: 15 лв.

 

Събота

 

Зелен Paraplanner

 

В събота на Saint Patrick's day може да чуете една от най-свежите нови български групи. Paraplanner ще свирят в уютния Bar Road 66, където освен хубава музика ще ви очакват коктейли и зелена бира на специална цена. На живо за вас ще пеят и свирят Александрина (вокал и бас китара), Яна (флейта и саксофон), Мариета (пиано) и Георги (ударни).

17 март в Bar Road 66 на ул. "Позитано" 15 от 22 часа. Вход: 5 лв.

 

Събота и неделя

Кафе и неустоими сладкиши

Сладката събота и неделя в DREKKA не е за изпускане. Този уикенд там ще ви очакват много вкусни и красиви сладкиши, приготвени от LUbakery, както и чудесни кафе напитки, които събуждат сетивата.

17 и 18 март в DREKKA ул. "Уилям Гладстон" 60 от 11 до 17 часа. Вход: свободен.