Несесер

В днешно време понятието "стандарт за красота" си има ново амплоа

Вдъхновението за този разговор дойде от Dove и кампанията "Моята красота. Това съм Аз!" #mybeautymysay

В днешно време понятието "стандарт за красота" си има ново амплоа

Днес ви срещаме с Лилия и Натали, две сестри, които във виртуалното пространство могат да бъдат открити в блога Kinky Potion Portion. Зададохме им няколко въпроса за красотата, защото бяхме любопитни да надникнем през гледната точка на крехката им възраст. Вдъхновението за този разговор дойде от Dove и кампанията "Моята красота. Това съм Аз!", която продължава и тази година и включва списанието Dove Real Beauty Magazine

А сега се потопете в бунтарския и усмихнат свят на Лилия и Натали.

 

Красива жена ли си ти в собствените си очи?

Лилия: С годините се научих да се възприемам като красива жена. Преди ми беше необходима нотка на обожание отсреща, за да пожелая да сваля контактните лещи и да видя красотата в себе си. Вече почти не нося контактни лещи.

Натали: Има и такива дни. Не се чувствам красива всяка сутрин, но понякога имам нещо във връхчетата на косата си, което намирам за магия. Отвътре навън.

От какво се определя твоето самочувствие?

Натали: Самочувствието ми е много всекидневно, много почасово, зависи от географските ми координати, от въздуха, от мира ми със самата мен. Определям вярата във висотите на личността като винаги налична в своята цялост, а външната ѝ изразност – като преминаващо състояние.

Лилия: Осъзнавам кои са силните ми страни и зная как да боравя с тях, а това ме прави уверена. Няма да ви лъжа – вирвам брадичка от задоволство и когато някой адресира комплимент по отношение на хубостта ми. Но самочувстването е специално и идва отвътре.

Имаше възможност да разгледаш Dove Real Beauty Magazine, посветено на красотата на реалните жени. Без ретуширане и корекции, без съвети как да бъдем по-красиви, по-слаби, по-секси, всичко е натурално, откровено, истинско. Доколко подобни примери могат да бъдат вдъхновяващи във време, в което се обръща много повече внимание на опаковката за сметка на съдържанието?

Натали: Ако базираме себе си на хора, които обръщат внимание много повече на опаковката, по-добре да си намерим нова среда. Всеки е податлив на изкушението на лесните филтрации с пореден номер, но дали има смисъл да приемаме такива токсини въобще? Да се обичаш сам, независимо какво те кара да намериш тази искреност със себе си.

Лилия: Смятам, че опаковката беше по-важна, когато пораствах. Сега вече е друго: модерно е да бъдеш без грим, да си естествен и да не се тревожиш какво ще си помислят хората. Харесва ми този тренд! Носи повече свобода и ни предизвиква да се вихрим в нея.

Какво е отношението ти към стандартите и стереотипите, свързани с красотата?

Лилия: В днешно време понятието "стандарт за красота" си има ново амплоа. Дами като Адуа Абоа, Диандра Форест, Ашли Греъм и любимата Леандра Медин разчупиха стереотипите и ни показаха, че всичко е възможно.

Натали: В Берлин съм, докато пиша тези отговори. Вчера си взех тениска, на която пише Break beauty standards.

Кога една жена е най-красива според теб? Кога си най-красива ти?

Натали: Всяка жена знае за себе си. Най-често когато е щастлива.

Лилия: Понякога се чувствам красива вечер, в онзи интимен миг, когато съм свалила грима и мокря лицето си с вода. След такъв козметичен ритуал съм свежа, смела, семпла и чиста.

Къде трябва да търсим истинската красота?

Лилия: Тя се усеща.

Натали: Навсякъде. Истинската красота е навсякъде около и в нас.

Ако искаш да кажеш нещо на жените, които ще прочетат тези редове, сега е моментът.

Натали: Нали знаете този много нашумял израз – the future is female. Ние заедно.

Лилия: Нещото е жилаво, опитомете го сами за себе си:

Beauty is in the eye of the beholder. Красотата е нещо субективно.

Казал го е Оскар Уайлд. А на него му имам обективно доверие.