Момичешки тайни

В очакване на новолунието в Козирог

Рубрика на Astrobooth за любители астролози

В очакване на новолунието в Козирог

Astrobooth е приложение за партньорски хороскопи, уникално със своя задълбочен и аналитичен астрологически подход. Представяме ви рубриката на Йосифа Архангелова от Astrobooth за любители астролози, която отговаря на нашите най-съкровени въпроси за връзките ни и взаимоотношенията с близките ни хора.

Желанията при новолуние

Ние, повечето момичета, вече знаем кога и как да пишем желания по новолуние – до 8 часа след новолунието, до 10 желания, и то такива, които можем да сбъднем. Освен темите, които смятаме за най-важни, има и теми, които новолунието „подсилва“ със знака, в който се случва, и с аспектите, които прави в момента. Но има и още един важен момент – къде в наталната ни карта се случва – в кой дом.

По-долу за любителите астролози, които знаят домовете на наталния си хороскоп и къде попада това новолуние за тях – 26^54‘ в Козирог на 17 януари, ще подскажем кои теми ще са важни в осемте часа след 4:17 ч. в сряда. В следващия месец в тези области ще имаме потенциал за развитие и ще сме най-чувствителни. За предстоящото новолуние знаем, че ще бъде подсилено и от присъствието на шест планети (стелиум) в Козирог – Слънцето, Луната, Венера, Меркурий, Плутон и Сатурн. Това е изключително рядко явление и за Козирозите е знак за важността на 2018 г. За тях това е и новолунието, на което да си пожелаят 10 желания за годината между два рождени дни. Смята се също, че Козирозите вече са „платили“ кармата, която са натрупали от предишното преминаване на Сатурн в Козирог, и сега трупат нова карма. Така че, Козирози, внимавйте какво си пожелавате!

Тези, които не знаят къде попада новолунието при тях, също могат да се възползват от това подсилено х6 новолуние. Просто като прочетат внимателно сферите на 12-те дома, могат да напишат своите желания за този дом, който е най-важен според тях. В крайна сметка нашата женска интуиция винаги ни води.

Ако все пак искате да разберете в кой дом ще бъде новолунието за вас, ето един бърз начин.

Прилагам една измислена карта. Там, където е знакът, приличащ на българско ъ (глифът на Козирог), това е секторът, който да гледате. Потърсете в своята карта тази област. После, където е синята стрелка - това е приблизително ~27-ият градус на знака - по-близо до двете вълнообразни черти (Водолей), отколкото до лъка и стрелата (Стрелец). След това в този сектор, където сочи червената стрелка, вижте изписания номер. Това е домът. В случая е 12, Дванадесети дом.

Новолуние в първи дом

Ще бъдем много заети в личен план, много енергични, пълни с ентусиазъм. Време да се преобразим – емоционално, физически, да изглеждаме по нов начин пред другите. Ще изразяваме себе си поновому, ще правим различно впечатление и ще бъдем забелязани, самочувствието ни ще е високо, както и увереността ни. Време да се осмеляваме и да се радваме на новите си инициативи. Време и за физическа активност, за поемане на нови ангажименти, за старт.

Новолуние във втори дом

Сетивата ни ще се изострят, усещането ни за физическия свят ще е подсилено. Ще търсим сигурността на собственото си обкръжение. Тъй като ще сме особено чувствителни към него – във физически план, можем да предприемем важни за нас промени в тази област, за да сме по-спокойни и да ни е по-приятно. Ще ни интересуват предмети и неща, които са стойностни, стабилни и придават и на нас повече значимост, както и ни вдъхват сигурност. Финансите също ще са ни важни и едно пренареждане на приоритетите там и на стойностите ще ни даде нова перспектива и стабилност. Ако имаме проблеми с парите и ресурсите, сега те ще се изострят и ще трябва да ги решим, да направим нови планове и разчети. Хубавото е, че този период ни носи много удоволствие от приятната обстановка, глезенето на сетивата, комфорта и релакса. Нека и това влезе в плановете ни за месеца.

Новолуние в трети дом

Ще бъдем все по-заети в ежеднеието, ще имаме много комуникация и контакти, възможности лесно да научим нещо ново, бързо ще се ориентираме в детайлите. Е, за някои може и да е твърде забързано, многолико и повърхностно, но тук количеството ще създава качество, и то в ментален, а не толкова в чувствен план. Големите стратегии ще са на пауза, но малките тактики ще са най-успешни и подходящи за всичко, с което се захванем. Чудесно време за вземане на изпити, за начало на обучение, за подаване на документи, за много от рутинните ни задачи, които ще вършим бързо и успешно. Контактите ни с братя и сестри също ще са активизирани.

Новолуние в четвърти дом

Домът и семейството ни ще са особено важни за нас, ще искаме да се чувстваме там по-добре и да прекарваме повече време заедно. Вътрешната ни сигурност, която е основана на тях, както и нашето шесто чувство ще са ни приоритет. Чувстваме ли се в безопасност у дома, в семеството – това ще е основният ни въпрос. Най-вероятно ще има активности по тези теми, промени, новости вкъщи и при близките. Време за реорганизации, които да ни вдъхнат вътрешна сигурност. Ще ни интересува как да задоволяваме нуждите на дома и семейството, как да сме най-полезни и да откликваме на необходимостта от подкрепа. Ще се фокусираме в личен план върху това как се грижим за околните – не прекаляваме ли, или сме се оттеглили твърде много от ангажиментите си. Промените, които решим да правим в тази област, ще искаме да са стабилни и дългосрочни.

Новолуние в пети дом

Новолунието в пети дом осветява любовта, творческия импулс, драмата и театъра в живота ни, сцената, децата, игрите и забавленията. От всичко това ще имаме повече и то ще е важно за нас по един приятен, празничен, игрив и забавен начин. Удоволствието от творческите занимания, изкуството и романтиката ще са подчертани. Всичко свързано с тях ще ни занимава и в тези области ще ставаме по-смели, ще сияем и празнуваме. Любовта ще ни окриля и ще чувстваме, че трябва да ѝ се посветим през този период. Няма да пестим жестове и знаци, защото не само ще ни се зачетат, но и ще изпитаме радост и ние самите от тях. Ще се чувстваме добре в кожата на любящи, щастливи, играещи и ще знаем как да „излезем на сцената“ и да направим впечатление. Това е време да се заредим с увереност и щастие, време да се посветим на слънчевата страна на природата си.  

Новолуние в шести дом

Време за диети, нов режим, развиване на здравословни навици и удоволствие от ежедневната рутина и работа. Можем да си направим нов график на работа и почивка, на хранене и физическа активност. Време да обърнем внимание на детайлите в работата си, на колегите, на подчинените, на собствената си ефективност. Вниманието към малките животни у дома – куче или котка, ще е важно и ефективно. В този период имаме сякаш много задачи, но най-много от всичко искаме да сме полезни. Ако имаме да се разделяме с вредни навици, новолунието в шести дом ще ни помогне!


Новолуние в седми дом

В този месец за нас ще е важен отсрещният човек– партньорът, не само в живота, но и в бизнеса, както и всеки, с когото имаме договор. Отношенията с адвоката, лекаря ни или терапевта ще ни занимават повече от всякога. Друг приоритет ще бъдат преговорите, дипломацията, социално приемливото и правилно излъчване и поведение. Там можем да търсим промени, подобрения и обновяване. Можем да разрешаваме проблеми с тях, както и със споделянето – като комуникация, но и като споделяне на ресурси и ежедневие. Взаимната подкрепа, на кого можем да се опрем, как разрешаваме конфликтите, както и откритите ни врагове ще са осветени от новолунието тук. По тези теми в живота ни ще има динамика и ще можем да правим промени, да си пожелаем нови подходи и реализации.

Новолуние в осми дом

Власт. Това ни се върти в главата. Както и секс, интимност, дълбоки тайни, психологически дълбини, игри на надмощие и манипулации. Вътрешната ни мотивация да разберем скритите причини за поведението на заобикалящите ни, ще ни кара да правим неща, които няма да искаме да си признаваме. Стартирането на финансови планове, добре пресметнати и мотивирани, може да се окаже печелившо за нас. Можем да теглим заеми, да консолидираме средства или да поработим над счетоводните си сметки. Време и за психоанализа, духовни практики, увеличаване на себепознанието и овладяване на собствената сила. Магията, вътрешната трансформация, страстите ще са нашите стихии през този месец.

Новолуние в девети дом

Път, висше обучение, духовно израстване, откриване на нови и непознати за нас неща, места, опитности. Може да не харесваме в този месец утъпканите пътища, а да търсим новото и непознатото, да отместваме хоризонтите си надалеч. Духът на авантюриста ще се събуди у нас и ние ще тръгнем с леко сърце по непознати пътеки... Въображението, смелостта и любопитството ще ни владеят, но и усетът за голямата картина на нещата, за цялото, ще е налице. Толкова неизследвани светове ще ни мамят, че ежедневието ще ни изглежда сиво и скучно. А авантюрите ще ни карат да се чувстваме живи и в потока на случващото се! Новите перспективи, философското и религиозното познание ще ни дърпат напред както никога досега! Ще се почувстваме обновени и заредени с наученото, сякаш дошло от други светове.

Новолуние в десети дом

Как стоим в обществото, кариерата, ролята ни, структурата, в която искаме да сме на върха, нашите социални цели и мотивацията ни – ето фокусът на този дом. Новолунието в него ще освети тези теми за нас като прожектор. Ще обновим и вдъхнем нов живот на целите си в тези сфери. Тази част от нас, която работи за постигането им, ще бъде мобилизирана, дисциплинирана, действаща по проста и реалистична схема, карта, план. Нека вземем максимума от тази енергия на изкачването и резултатното усилие. Върховете не са лесни, но постигането им е толкова удовлетворяващо и важно за нас сега. Професионалното ни развитие, самодисциплината и отговорностите ни ще са най-важните ни сфери, в тях ще се появят нови неща и хора. В тях лежи и нашият най-голям потенциал.

Новолуние в единадесети дом

Време е да се запишем в клуб, да потърсим някаква групова активност, нетуъркинг, да изкараме доход от бизнес начинание. Време да градим нови контакти, в професионален и в персонален план. Нашите приятели ще бъдат източникът ни на новини и развития и ще са приоритет за нас в този месец. Трябва ясно да си дадем сметка и каква е ролята ни в кръговете, в които се движим и които ни интересуват. Да градим нови връзки, да заздравяваме и развиваме съществуващите, ще бъде най-интересното ни и резултатно занимание. Услуги и ресурси от тези кръгове ще ни се предоставят, добре е да ги търсим и приемаме.

Новолуние в дванадесети дом [[more]]Време на изолация, преглед на вътрешните сили, ресурси, процеси. Прощаване с отминали вече неща, хора, развития. Дълбоко пренареждане и търсене на новите извори на интерес, потенциал, енергия. Физическо презареждане на батериите ни, които сякаш са се изтощили максимално. Новото, което се заражда сега, е сякаш още обвито в булото на тайнствеността и е добре да го запазим за себе си – именно като тайна. Докато ние ровим дълбоко из душата си и се прощаваме със старите илюзии, модели, нагласи, планове. Има елемент на „служене“, на „монашество“ в този период и трябва да го приемем и извървим безропотно, със смирение и рзбиране, за да излезем „на светло“ след него. Съчувствието и осъзнатостта ще са нашите най-верни помощници и ние ще се нуждаем от тях в своето уединение, което ще е неизбежно. Ще търсим покой на духа и мисълта, ще сме се оттеглили някак от социалния си живот и в спокойствието на самотата си ще намираме отговорите дълбоко в себе си. Повече интуитивно, отколкото в размисли. 

За детайлни лични прогнози за връзките и взаимоотношенията си свали Astrobooth приложението от App Store или Google Play или влез на www.astrobooth.com.