Момичешки тайни

10 начина да декорирате своя дом като французойка

Идеята за тази публикация дойде от желанието ми да вкарам частица френски шик в дома си. Търсейки подробна информация, реших да си създам списък на характерните за всеки френски дом предмети.

10 начина да декорирате своя дом като французойка

[[more]]Светът е обсебен от френския стил и, трябва да призная, има конкретна причина за това. Французите са известни с добрия си вкус в храната, облеклото, и разбира се в обзавеждането за дома. Идеята за тази публикация дойде от желанието ми да вкарам частица френски шик в дома си. Търсейки подробна информация, реших да си създам списък на характерните за всеки френски дом предмети. Можете да разберете дали сте истински франкофон, ако притежавате някои от тях.

Анна Крантова

 

1. Шампаниера за френски вкус
Снимка: James Ransom
Един истински франкофон трябва да бъде готов да сервира шампанско стилно във всеки един момент – за целта се сдобийте с красива шампаниера.

 

2. Огромно огледало в златна рамка
Снимка: Brittany Ambridge
Няма как да сбъркате, ако поставите огромно огледало със златна рамка във всекидневната си.

 

3. Купете няколко стола тип „бистро“
Снимка: Tessa Neustadt
Вероятно сте виждали типичните открити френски кафенета с ретро столове. Ще се почувствате като истинска парижанка, ако закусвате на маса с подобни столове в бистро стил, не мислите ли?

 

4. Полилей в класически стил за спалнята
Снимка: Elle Décor
Французите може би са били първите, които разбират значението на доброто осветление в една спалня.

 

5. Изкуство в барокови рамки
Снимка: Elle Décor
Не подценявайте рамките, защото една красива барокова рамка ще придаде съвсем друг облик на помещението, в което е поставена.

 

6. Медени съдове в кухнята
Снимка: Ditte Isager
Всички сме виждали във френските филми висящите медени съдове и тигани. Защо да не внесете малко блясък в кухнята си с меден съд? Дори и да не го използвате по предназначение, би бил страхотен аксесоар.

 

7. Бюфет в кънтри стил
Снимка: Cynthia Chung Photography
Един изкусно изработен рустикален бюфет би бил подходящ за почти всякакъв стил обзавеждане.

 

8. Винтидж дамаска от велур
Снимка: Anne Marie Photography
Кадифето и велурът са изключително предизвикателни материи, особено когато се използват за дамаска. Разковничето е в количеството – ако е в малки дози, може да внесе наистина типичния френски дух.

 

9. Куфарите като аксесоар за дома
Снимка: Bryce Covey Photography
Старите куфари могат да бъдат чудесен аксесоар за вашия дом, ако ги трансформирате в своеобразно чекмедже или етажерка.

 

10. Бохемски принтове
Снимка: Elle Décor
Една покривка с принт в т.нар. бохемски стил може да ви създаде чудесното усещане за френски небрежен лукс. Не забравяйте, важни са малките неща!

 

За автора: Анна Крантова е завършила специалност “Връзки с обществеността” – бакалавърска степен, както и магистърска по “Публична комуникация” в СУ “Св. Климент Охридск”". Определя се като търсеща личност – с интереси, простиращи се в различни сфери като комуникации, интериор, дизайн, модерно изкуство, психология. Отскоро създава и списва блога Decopator, посветен на интериора, декора и всякакви DIY идеи за дома.