Любов и други бедствия

10 неща, които търсим всеки ден

От вас, читателите

10 неща, които търсим всеки ден

Философски погледнато, да търсиш е градивно – да търсиш равновесие, душевен мир, спокойствие, себе си и всички психологически вариации на душевност. Обаче в нашето забързано ежедневие всеки ден някой някъде търси нещо, което е далеч от душевните и философски търсения.

1. Телефони. Адреналинът, който те потриса, когато се усетиш, че не знаеш къде ти е телефонът и че е минало доста време от последния път, когато си го използвал, е нещо незаменимо. Обаче адреналинът, който усещаш, когато си звъниш и не чуваш телефона ти да звъни, е определено нещо по-въздействащо. Недай си боже някой да ти затвори и да изключи телефона. Ако това се случи, значи си се провалил в търсенето, но някой друг е успял, някой друг си е намерил нов телефон!

2. Дистанционни (името идва оттам, че често обичат да спазват голяма дистанция от теб). Този предмет има способността да ти вдигне кръвното за нула време. В случай че си от по-спокойните натури, тогава блазе ти, защото ние, нетърпеливите души, искаме нещата да се случват бързо. За разлика от телефоните, в този случай няма как да звъннеш на дистанционното и с облекчение да откриеш, че е паднало зад дивана например. Трябва упорито да търсиш, докато го откриеш на най-безумното място, като например хладилника. Давам личен пример, добре че по случайност отворих хладилника, защото в противен случай дистанционното щеше да кристализира като росна капка в полите на Витоша.

3. Тоалетна хартия. Това го търсим само когато имаме нужда, но липсата му може да е фатална!

4. Очила. Ако нямате очила, си вземете веднага, защото търсенето им е едно от най-забавните. Особено когато след 30 минути търсене осъзнаеш, че са на главата ти...

5. Запалки, химикалки, моливи и всякакви имащи навика да изчезват предмети. Това е мистерия, запалката ти я няма, обаче се усещаш, че си я дал на съквартирантката си. На другия ден обаче тя отново няма с какво да си запали цигарата (пушенето е вредно, ако го откажете, няма да се налага постоянно да си търсите запалката). Тези няколко предмета обичат свободата, така че при първа възможност изчезват безследно.

6. Чорапи в пералнята. Къде е чорапът? Къде е чифтът? Тази загуба има и положителен ефект. Милиони чорапи са намерили различна половинка и са щастливи заедно. Розови и сини, зелени и бели, къси и дълги, мъжки и женски. Отиваш на гости и хората си мислят колко креативно си съчетал чорапите си. За съжаление, не си мислят това, но е хубаво да виждаме и забавната страна на нещата.

7. Място за паркиране. Ох, тези сини, розови, бели и пурпурни зони! Усложниха живота на милиони, но същевременно спасиха и милиони закъсняващи, давайки им още едно оправдание: „Нямаше къде да паркирам!”.

8. Аксесоари. Фиби, ластици, винтчета на обеци, цели обеци и всичко, което ти трябва точно за този прекрасен тоалет, който искаш да облечеш. Ако все още не си го изпитал, спокойно, всичко с времето си. [[more]]9. Ключове. Това е „любимото” ми търсене. Време за придвижване до вкъщи – около 20 минути; време, за което си намирам ключовете в чантата – около час и 20 минути! Шегувам се... донякъде, пък и това май важи само за дамските чанти. Обаче ако добавим условието, че ти се ходи по малка нужда и не си намираш ключа, тогава гледката става забавна. Липсата на ключовете от колата също може да ти „разнообрази” деня. Още повече ако липсват заедно с колата.

10. Всякакъв тип зареждащи устройства. Много лошо, че телефоните не се зареждат с търпение, но ти определено трябва да си зареден с много търпение.

Все пак на фона на всички тези материални неща не забравяйте да търсите и душевни богатства, а когато ги намерите, не забравяйте и да ги споделите. Бъдете съпричастни към хората, които не са успели в „душевното търсене”, споделете намереното с тях. Споделяйте внимание, мир, доброта, съпричастност, любов, нежност, безкористност, търпение, подкрепа, усмивки и положителна енергия. Тези неща също са много търсени.

 

Автор: Валерия Минева (Лира)