Общество

10 неща, които не трябва никога да казвате на независимата жена

За да си спестите неудобството

10 неща, които не трябва никога да казвате на независимата жена

[[more]] Независимите жени често са възприемани като луди феминистки, отявлени мъжемразки, студени кучки и т.н. Истината обаче е, първо, че поставянето на етикети не е най-интелигентното нещо на света, и второ, че тези жени са силни, уверени в себе си и най-вече независими

Те не са най-лесните събеседници, да. Което не означава, че не са емпатични и разбиращи. Просто винаги знаят възможно най-краткия път от точка А до точка Б, включително и по отношение на комуникацията. С две думи, при тях няма увъртания.

За да избегнете смущаващи и студени реакции следващия път, вижте кои фрази е добре да избягвате, когато общувате с независима жена.

1. "Ще излезеш сама?!"

Да кажеш на някого, че ще отидеш сама на вечеря или на кино, е скандално в повечето случаи. В останалите получаваш съжалителен поглед. Не, не е самотно, отчаяно и депресиращо да излезем сами и да направим онова, което ни се иска. Всъщност това е най-добрият начин за прочистване и подреждане на мислите. Или просто за релакс и хубаво време насаме със себе си.

2. "Той ме допълва."

Извинявай, но беше ли половин човек, преди да го срещнеш? Фразата може и да изглежда романтична, но всъщност е доста тъжна. Да кажеш, че от друг зависи да се чувстваш пълноценна, означава, че имаш проблем със себе си. Независимите жени обичат и ценят първо себе си, преди да се впуснат във връзка и да заобичат друг.

3. "Защо си необвързана?"

Много просто: защото искам. Разбира се, независимата жена има възможности, но предпочита да не си губи времето с безсмислени връзки. Обича да общува с по-добри и по-умни личности от нея самата. Ако не вярва, че потенциалният кандидат не може да предложи равни или по-добри качества от нейните, нищо не се случва. 

4. "Той трябва да плати сметката, защото е мъж."

Кой не обича да бъде глезен от време на време? Но когато това се превърне в очакване, е проблем. Момичета, ние също работим и плащаме сметки! Няма причина, най-малко пък заради пола, която да налага някой друг да плаща, особено когато ние можем да го направим.

5. "Ти губиш."

Не, пич, ти губиш. И тук не става въпрос за прекалено високо самочувствие или самоувереност. Ние сме наясно със своята стойност и нямаме нужда от някого, който не може да я види сам.


6. "Ти не трябва да..." или "Ти не можеш да..."

Чакай, кой беше ти? Освен ако не сме поискали изрично мнението ти, твоето разрешение не ни е нужно. Независимите жени знаят какво искат и не харесват да им казват какво да правят. Те знаят и разликата между ината и отстояването на себе си, ето защо могат да оценят това и у другите. Но ако някой е решил да ги контролира, значи е сбъркал адреса.  

7. "Може ли да доведа приятеля/съпруга/партньора си?"

Това е наистина важно. Има случаи, в които можеш да го направиш, дори е удачно, но има и други (като момичешка вечер например), при които просто няма място за +1. И не, нямаме проблем с любимия ти. Проблемът е в това, че не можеш да изкараш и няколко часа без него.

8. <Поставете тук свръхкомплимент.>

Независимите жени искат да бъдат уважавани, но не и поставяни на пиедестал. Понякога дори може да стане малко неудобно. Харесва ни нашите таланти и качества да бъдат отчитани, но нямаме нужда от чуждо уверение. Разчитаме на себе си за това.

9. "Нека аз да го направя."

Благодаря, но не, благодаря! Последния път се уверихме, че имаме ръце и крака. Нямаме проблем да поискаме помощ, когато се налага, но не понасяме стереотипите, според които една жена винаги се нуждае от помощ. Чувствайте се свободни да предложите съдействие, но моля ви, не настоявайте за това.

10. "Имам нужда от него/нея."

Независимите жени искат, но не се нуждаят от партньор. Ние разглеждаме взаимоотношенията като плюс, а не като нещо окончателно и категорично, не като нещо на живот и смърт. Приветстваме връзки, които могат да добавят стойност към нашия живот, а не да бъдат използвани за запълване на някаква празнота.

По материал от www.popsugar.com