Мода

5 основни правила за освежаване на стила

Ярка цветна рокля, пола, обувки или палто са способни да ни променят драстично.

5 основни правила за освежаване на стила

[[more]] Умението да бъдеш различен не е присъщо на всеки. То изисква смелост, способност да експериментираш и да виждаш отвъд стандартното. Тези хора винаги приковават погледите на околните и ни карат да се обръщаме след тях.

Но съвсем не е толкова трудно да излезеш извън рамките и да започнеш да експериментираш. Достатъчно е да решиш и постепенно да започнеш да се променяш в посоката, която искаш. Ярка цветна рокля, пола, обувки или палто са способни да ни променят драстично и да превърнат на пръв поглед ежедневната сива визия в цветно и незабравимо преживяване не само за нас, но и за околните.

Да, няма как да купим всичко, което ни харесва, но тези няколко основни правила могат да променят напълно неочаквано възможностите на всеки дамски гардероб:

1. Цветовете са тези, които могат да съживят вашия гардероб. Хубаво е да имате дрехи в различни и ярки тонове. Наблегнете на едноцветните, защото са по-лесни за комбиниране.

2. Едни хубави цветни обувки на висок ток могат да преобразят дори напълно обикновената рокля или пола. Подберете цвета така, че той да е не само актуален за сезона, но и в синхрон с предпочитаните от вас дрехи и цветове.

3. Пробвайте да раздвижите гардероба си, като откриете различен тип комбинации между дрехите и аксесоарите в него. Често на пръв поглед несъвместими неща изглеждат перфектно заедно. Чудесен пример за подобна комбинация е шотландско каре с морско райе.

4. Започнете да носите повече рокли. Това е най-бързият и евтин начин да обновите гардероба си. Една рокля, освен че изисква по-малко дрехи, с които да се комбинира, може да се носи и като пола.

5. Започнете да приготвяте дрехите си от предишната вечер, така ще избегнете момента с постоянното носене на едни и същи дрехи заради бързането сутрин.