5 прелестни пролетни салати

5 прелестни пролетни салати

Пъстра пролетна салата

салата айсберг
репички
краставици
портокал
зелен лук
смес семена за салати
зехтин
лимонов сок
сол  

СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

Горещините ни връхлетяха сякаш по-скоро от очакваното, а с тях и липсата на всякакво желание да включвам фурна и котлони. Планирам да е така поне до есента и правя изключение само за барбекю

Вечерите са идеални с вкусни салати, придружени от препечени филийки с масло и чесън и чаша изстудено бяло вино. Време е да си прегледам колекцията салати, която не е малка, но ще става още по-голяма! 

Днес подбрах първите пет сред любимите ми, които можете да видите в галерията. Рецепти и тънки пропорции няма, по-скоро описание какво съдържат. 

Изобщо не се тревожете, момичета, няма да дойде салатената полиция, за да ви санкционира, ако не спазите нещо. Точно това им е хубавото на салатите – дават възможност за широки импровизации и нови експерименти.

Вижте в галерията предложенията, които съм подбрала за вас днес.

 

Елена е щастливо градско момиче, хранещо най-разностранни интереси. Много е сериозна. Не съвсем. Постоянно редактира и започва наново. Не пуши, не пие. Чувства се вкъщи навсякъде, където има Wi-Fi. Повече от Елена можете да намерите на Facebook страницата My Italian Days.