Изкуство

6+1 филма с Дженифър Лорънс, които не бива да пропускате

На 15 август 1990 г. е родена Дженифър Лорънс.

6+1 филма с Дженифър Лорънс, които не бива да пропускате

[[more]] От 2016 г. Дженифър Лорънс е една от най-скъпоплатените актриси и владетелки на Холивуд. Преди 30 тя има четири номинации за "Оскар", като е отнесла вкъщи една статуетка за най-добра женска роля за "Наръчник на оптимиста". Тогава, през 2013 г., само на 22 години, тя става втората най-млада акриса, получила наградата в тази категория. Филмите с нейно участие са водещи в боксофисите и преминават отвъд границата 600 милиона долара.  

Дженифър Лорънс е многообразна актриса от модерен, така да се каже, тип – играе както в мейнстрийм хитове като поредицата "Игрите на глада" и "Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще", така и в по-малки и елегантни продукции като "Джой" и "Серена" например, които й дават възможност да разкрие потенциала си по-добре. Особено важна нейна роля до момента е тази в "Американска схема", за която също има номинация за "Оскар".

Подбрах няколко заглавия, които смятам, че са задължителни, ако се интересувате от Дженифър Лорънс, като добавих все пак и "Пасажери" (един филм, който нямаше особен успех, но причините за това не се крият в лошата й игра, напротив – ако имаше елемент, който спасява този филм, то това бе именно участието й). 

Какво да очаквате от нея? Дженифър Лорънс, заедно с Хавиер Бардем, участва в смразяващия кръвта Mother! – едно от най-спряганите заглавия, които предстоят тази година. 

 

"Игрите на глада" (2012) 

 

"Наръчник на оптимиста" (2013)

 

"Американска схема" (2013)

 

"Серена" (2014) 

 

"Джой" (2015)

 

"Пасажери" (2016)  

 

предстои Моther! (2017)