Несесер

6 основни правила за естествен ефект на грима

Изкуството да изглеждаш естествено не се овладява лесно, но може да се постигне, ако спазваме няколко основни правила.

6 основни правила за естествен ефект на грима

Всички знаем, че да се гримираш добре изисква опит и време. Изкуството да изглеждаш естествено не се овладява лесно, но може да се постигне, ако спазваме няколко основни правила.

[[quote:0]]Изграждането на ежедневен ритуал за почистване и освежаване гарантира по-малко усилия и значително по-добри резултати.

На втори план идват шестте основни правила, които ще ни помогнат да се чувстваме напълно естествено и перфектно в очите на околните:

 

Изберете тониран овлажнител, който съответства на вашия тен.

Тонираните овлажнители са леки, ефирни и позволяват на кожата да засияе. Ако имате равномерен тен и не се нуждаете от значителни корекции, използването на тониран овлажнител е напълно достатъчно. В случай, че имате нужда от повече корекции, е хубаво да се спрете на продукт с по-голяма покривност. Това налага включването и на лек фон дьо тен с ниска покривност. Така не само ще коригирате дефектите на кожата, но и ще постигнете желания „nude“ ефект – естествен вид. Лично аз съм влюбена в Shiseido Sheer and Perfect Foundation, който постига невероятни резултати и елиминира мигновено всички несъвършенства на кожата ми. [[more]]Започнете да решите веждите си редовно.

Знам, че това не е много популярно, но гарантира необходимия успех и вкарва веждите ви в ред. След като веждите ви са в правилната посока, е хубаво да ги подчертаете леко с молив за вежди. Ефектът наистина е голям и е най-добре да се уверите сами в това.

Поставете съвсем малко сенки от естествената и натурална палитра в основата на слъзния канал.

Хубаво е тези сенки да се засилят съвсем леко с леки медни или златни акценти. Така ще постигнете естествено отразяване на светлината и ще се преборите с леките сенки около очите.

Използвайте спиралата без да прекалявате.

Достатъчно е съвсем леко да подчертаете миглите си, за да подчертаете добре очите си. В случай, че се получат нежелани слепвания, срешете миглите си с метална четка за мигли и веднага ще решите проблема.

Използвайте гланц за устни или червило в светли, естествени и матирани нюанси.

Това ще допълни грима и ще подчертае устните ви.

За да завършите, подчертайте скулите си с лек бронзант или руж в прасковен цвят.

Въпреки че списъкът не е малък и изглежда леко плашещ, не се притеснявайте. Спазването на тези правила е съвсем лесно: достатъчно е да решите и ще видите, че са напълно постижими и реални.