Изкуство

7 филма с Хю Грант за 7 приятни вечери пред телевизора

А за това как се развиват връзките му в последните години, някой трябва да напише книга и да я предложи на филмови продуценти!

7 филма с Хю Грант за 7 приятни вечери пред телевизора

Харесваме Хю Грант. Един от най-талантливите британски актьори, един от най-успешните англичани в Холивуд и всепризнат член на клуба на царете на романтичните комедии. След "Бриджит Джоунс: На ръба на разума" Хю заяви, че напълно е загубил интерес към актьорството и че повече няма да участва във филми, обещание, което може да се каже, че донякъде спази – не че не е снимал всяка година, но действително изглежда, че задържането на славата и успеха не са му приоритет. [[more]] И докато в последните години на "професионалния фронт" цари спокойно затишие, то за това как всичко кипи на личния му такъв, някой трябва да напише книга и да я предложи на филмови продуценти!

Преди седем години се влюбва в Тинглан Хонг, рецепционистка в китайски ресторант. Дъщеря им се ражда през 2011 г., а китайското й име в превод означава "Щастлива изненада". Следват още три такива щастливи изненади в следващите три години, само че не само с Хонг. През 2012 г. се ражда второто му дете – от шведската телевизионна продуцентка Анна Еберщайн. После Хю се завръща при Хонг, която на следващата година го дарява с второто им общо дете, Феликс Грант, а една година по-късно акторът се завръща отново при Анна и се ражда четвъртото му дете.

2016 г. изглежда вече доста по-спокойна и Хю Грант снима редом до Мерил Стрийп "Флорънс Фостър Дженкинс", а миналата година участва и в краткото продължение с благотворителна цел на "Наистина любов", трогвайки целия свят.

Днес си припомняме седем от най-емблематичните му роли. Придружени с малко вино и топличка завивка на дивана, те са един от най-релаксиращите начини човек да си почине от ежедневието в някоя дъждовна есенна вечер. 

 

"Четири сватби и едно погребение" (1994 г.)

 

"Англичанинът, за когото хълмът стана планина" (1995 г.)

 

"Нотинг Хил" (1999 г.) 

 

"Mаркъс" (2002 г.)

 

"Срок за влюбване" (2002 г.)

 

"Наистина любов" (2003 г.)

 

"Aмерикански мечти" (2006 г.)