Общество

9 неща, които успешните жени никога не правят

Дори и разбирането на всяка от нас за успеха да е различно, вероятно всички ще се съгласим, че следните девет неща са наистина тези, които успешните жени никога не правят.

9 неща, които успешните жени никога не правят

Дори и разбирането на всяка от нас за успеха да е различно, вероятно всички ще се съгласим, че следните девет неща са наистина тези, които успешните жени никога не правят.

1. Успешните жени никога не игнорират страховете си.

Ако искате да вървите напред и нагоре, трябва да се изправите лице в лице със страховете си. Никога не пилейте ценна енергия, за да ги избягвате. Вместо това се опитайте съзнателно да направлявате мислите, емоциите и поведението си. Потискането на негативните чувства дава допълнителна сила на страховете ни. На практика задълбавайки в това, от което се страхуваме, увеличаваме вероятността то наистина да се случи.

2. Успешните жени никога не избягват конфликтите.

Конфликтите се свързват с негативни чувства. Хората се страхуват от конфликта, защото смятат, че той винаги е агресивен, непоносим и неуважителен. Това не е напълно вярно, защото конфликтът може да дойде под много и най-различни форми. Трябва да сме бдителни по отношение на всяко действие от страна на околните, което се опитва да манипулира нашите мисли и емоции. Веднъж разпознали конфликта, ние можем да изберем как да реагираме на него, във всеки случай не със страх или невежество.

3. Успешните жени никога не се самокритикуват.

Вместо на самокритика и самобичуване заложете на положителна обратна връзка и конструктивна критика. Менталната сила е в това да контролирате ума си, а не обратното. Ключът е в това да се научите да управлявате емоциите си и да подбирате положителни думи по отношение на мислите си. 

4. Успешните жени никога не очакват перфектни обстоятелства.

Лесно е да кажете, че условията са лоши, че нищо не върви така, както трябва, че нямате късмет. Все чудесни извинения, ако сте решили да се предадете. Използвайте това, което имате, за да продължите напред. Всичко с времето си.


5. Успешните жени никога не гледат на миналото си като на грешка.

Някои грешки от миналото ни могат да бъдат болезнени или лоши, но е по-добре да гледаме на тях като на възможност да научим нещо. Миналото не ни определя, само ни подготвя за нашето пътуване към успеха и мъдростта.

6. Успешните жени никога не пропускат възможност да блеснат.

Няма малки, прости или досадни дейности. Каквото и да правите, го правете винаги максимално добре. Така ще се откроите от тълпата. Никога не знаете колко голяма е една възможност, преди да сте се доближили достатъчно близо до нея. Не спирайте.

7. Успешните жени никога не забравят, че нещата зависят от тях. [[more]]Много хора се оправдават с липсата на късмет. Всъщност истинските лидери сами направляват собствения си късмет, защото те виждат успеха или провала като нещо, над което имат контрол. Контролирайте късмета си, като се възползвате от предоставените ви възможности.

8. Успешните жени никога не пропускат да се подготвят.

Преди да се срещнете с потенциални инвеститори, клиенти или партньори, винаги си подготвяйте домашното. Знайте какво ще кажете още преди да сте отворили уста.

9. Успешните жени никога не се отказват.

Казвайки "напускам" или "не мога", вие се отказвате от контрола над собственото си поведение. Показвате, че сте си създали граници. Когато се отказвате от нещо, защото примерно то изглежда трудно, изпращате съобщение за страх от провал и за липса на твърдост при тестване на собствените си граници. 

По материал от https://www.forbes.com