От А до Ям

Безглутеново брауни

Днешната рецепта е посветена на това как можем да похапваме любимите си храни, без те да съдържат глутен.

Безглутеново брауни

Днешната рецепта е посветена на това как можем да похапваме любимите си храни, без те да съдържат глутен. За да бъде още по-вкусно, добавете микс от горски плодове, които придават лек кисел вкус на иначе сладкото брауни

[[quote:0]]

200 г шоколад за готвене, натрошен на малки парченца
100 г бял шоколад, натрошен на малки парченца
200 г масло
100 г кафява захар
4 яйца
140 г микс от оризово и ленено брашно 50/50
50 г какао
200 г замразени горски плодове

 

Разтапяме черния шоколад, маслото и захарта на водна баня. След това добавяме в сместа яйцата и бъркаме. Прибавяме брашното и какаото, като също разбъркваме. Начупваме на малки парченца белия шоколад и слагаме половината от горските плодове. Покриваме тавата с хартия за печене и прехвърляме сместа в нея. След това отгоре разпределяме останалите плодове. Печем за около 35 минути на 180 градуса.

Автор: Йоанна Павлова

Здравословното хранене е накарало Йоанна да преоткрие много истини в своя живот, вдъхновило я е да открие купища нови неща, за които не е и подозирала. Най-важното нещо, което е научила, е, че хранейки се здравословно, човек не се лишава от нищо. Така всъщност приемаш най-доброто от храната и откриваш купища неподозирани вкусове. Съветът, който Йоанна може да отправи, е един единствен, но събрал в себе си цялата истина за здравословния начин на живот - за да се чувстваме добре в кожата си, не трябва да ограничаваме тялото и ума. Те всъщност са тези, които знаят кое е най-доброто за нас. Повече от Йоанна можете да откриете в нейния сайт Healthyinspiration, във фейсбук и в Инстаграм.